full screen background image
Keresés
2022 január 20 - csütörtök
  • :
  • :

Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság: kezdődik a motorosszezon, fontos a fokozott óvatosság

Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság: kezdődik a motorosszezon, fontos a fokozott óvatosság

2019.03.22. A jó idő kezdetével a motorosok előveszik járműveiket, és megteszik az első útjukat kétkerekű gépjárműveikkel. A motorkerékpárosok tehetnek a legtöbbet a saját védelmükért – hívta fel a figyelmet a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

A motorkerékpáros balesetek megelőzése érdekében fontos, hogy a motorosok különösen fokozott óvatossággal közlekedjenek, és soha ne feledjék, hogy a közúti közlekedés védtelen közlekedői közé tartoznak. Vezetéstechnikai szempontból nem szabad megfeledkezni arról, hogy tavasszal több hónapos kihagyás állhat egy motoros mögött, ezért a szokásosnál körültekintőbben szükséges közlekedni, nem beszélve arról, hogy még az autósoknak is szokni kell ilyenkor, hogy adott esetben egy, vagy akár több motor is feltűnhet a visszapillantó tükörben.

A balesetek elkerülése érdekében ugyancsak fontos, hogy a járművet a látási- és útviszonyoknak megfelelően, a helyes sebesség megválasztása mellett vezessük.

Tolna megye útjain a tavalyi évben 11 olyan baleset történt, melynek bekövetkezéséért a motorkerékpáros volt a felelős.

A szezon indulásával a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság motoros járőrei is folyamatosan ellenőrzik a közlekedőket. Már az idei motoros szolgálatuk első napján is találkoztak olyan esettel, amikor a motorkerékpár forgalmi rendszámának láthatóságát változtatták meg.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság kéri a motorosokat, hogy tartózkodjanak az ilyen jellegű magatartástól, tegyék ezt azért, hogy mindenki hazaérjen.
Read previous post:
Close