full screen background image
Keresés
2019 november 2 - szombat
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság: nehogy bedőljön a trükknek!

Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság: nehogy bedőljön a trükknek!

2017.09.26. A szolgáltatóknál nincs olyan nyereményjáték, amelynek során telefonszámokat sorsolnak ki és a nyereményt befizetések, vagy utalások ellenében fizetik ki – figyelmeztet a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság (TMRFK).

Egy kaposszekcsői férfi tett feljelentést a rendőrségen, miután hétfőn 9 órakor felhívta egy férfi, aki önmagát a Magyar Telekom munkatársának adta ki. A hívó elmondta, hogy a telefonszámot kihúzták egy nyereménysorsoláson, ezért a tulajdonosa nyert 150 ezer forintot, amelyet egy banki automatánál végrehajtott tranzakció során kaphat meg. A tévedésbe ejtett sértett követte a hívó utasításait és egy automatánál különböző telefonszámokra feltöltött összesen 150 ezer forintot. Amikor később rájött, hogy csalás áldozatává vált, feljelentést tett. Az ügyben a Dombóvári Rendőrkapitányság nyomoz.

A rendőrség arra kér mindenkit, hogy fogadják meg az alábbi tanácsokat:

Egyik szolgáltatónál sincs olyan nyereményakció, amelynek során telefonszámokat sorsolnak ki, majd a kisorsolt személy a nyereményét készpénz befizetése, vagy telefonos feltöltés ellenében kaphatja meg. A szolgáltatók a promóciós tevékenységükről az internetes weboldalaikon részletesen tájékoztatják az ügyfeleket.

Ha olyan hívást kapnak, amelynek során a hívó önmagát egy szolgáltató munkatársának adja ki, majd közli, hogy a hívott egy nyereménysorsoláson pénzt nyert, akkor a telefonáló nagy valószínűséggel csaló, és szándéka a hívott tévedésbe ejtése, valamint pénzének megszerzése. Az ilyen elkövetők stílusa általában megnyerő, meggyőzően érvelnek, valamint stílusuk is hasonlít a szolgáltatók diszpécsereinek hanghordozásához.

A rendőrség arra kéri a polgárokat, hogy minden esetben gondolják át, hogy mit tesznek! Ne dőljenek be a csalóknak, és ne kövessék az utasításokat! Ne töltsenek fel összegeket a megadott telefonszámokra, ne fizessenek a hívónak! Ne adják meg saját bankszámlájuk, bankkártyájuk azonosítóit! Hívják fel a szolgáltató központi számát és kérjenek bővebb tájékoztatást. A szolgáltatók munkatársai mindig lehetőséget biztosítanak a kapcsolatfelvételre és megadják az elérhetőségüket, amelyet a központi ügyfélszolgálaton keresztül ellenőrizhetnek.

Amennyiben gyanús hívást fogadnak, jegyezzék fel a hívás időpontját, esetleg a hívó telefonszámát, majd azonnal tegyenek bejelentést a rendőrség 112-es telefonszámán.

A rendőrség kéri, hogy a felhívásról tegyenek említést hozzátartozóiknak, ismerőseiknek is!
Read previous post:
A Jégpalotában húztak korcsolyát a szekszárdi hokis gyermekek

2017.09.26....

Close