full screen background image
Keresés
2021 szeptember 18 - szombat
  • :
  • :

Tolna megyei vállalkozások a NAV feketelistáján

Tolna megyei vállalkozások a NAV feketelistáján

2016.08.21. Júliusban 4823 név szerepelt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) be nem jelentett alkalmazottakat foglalkoztató adózóinak listáján.

Ez azonban nem jelent ugyanennyi szabálysértőt, mert egyesek többször is “kiérdemelték”, hogy a listára kerüljenek, továbbá régi és új “bűnösök” is vannak rajta, ugyanis az adóhatóság ezeket az adatokat – feltéve, hogy az adózók a közzététel alapjául szolgáló jogsértést nem követték el ismételten – a közzétételtől számított két év elteltével törli.

A NAV honlapján közzétett táblázatban mindenféle tevékenységi kör megtalálható, így van például pékség, tüzép, könyvesbolt, szociális szövetkezet, építőipari, fuvarozó, valamint kereskedelemmel foglalkozó társaság is.

Többször is szerepel a listán például a miskolci Food-Fruit Kft. (14 alkalom), a budapesti illetőségű Szabó és Társai Bt. (7 alkalom) vagy a dunaharaszti Helács Hungária Kft. (7 alkalom). A magánszemély foglalkoztatók között is találni többszörösen “bűnbe esőket”, mint például a tárnoki Mátyás Istvánnét (21 alkalom), az érdi Virlics Istvánt (9 alkalom) vagy a dunavecsei Dávid Sándort (7 alkalom).

Azt nehéz lenne megmondani, hogy a listán pontosan hány Tolna megyei adózó szerepel. Ehhez ugyanis mind a 108 megyei település nevére rá kellene keresni a listában, vagy egyenként át kellene nézni annak mind a közel 5 ezer bejegyzését. A kilenc Tolnában található város nevére végrehajtott keresés nyomán összesen 43 vállalkozásra bukkantunk. Ebből a legtöbb, vagyis összesen 16 Szekszárdon van bejegyezve.

A szekszárdi többszöri feketén foglalkoztatók között találni a kereskedelem, a fuvarozás, a vendéglátás, de a borászat területén tevékenykedő vállalkozást is. Utóbbi háromból kettő-három is akad a listán. A tizenhat vállalkozás közül kettő áll felszámolás alatt.

Dombóváron 6, Pakson és Dunaföldváron 5-5, Bonyhádon 4, Tolnán és Tamásiban 2-2, Bátaszéken, Gyönkön és Nagymányokon 1-1 a listán szereplő vállalkozás tevékenykedik.

Az adóhatóság folyamatosan hozza nyilvánosságra honlapján azoknak az adózóknak a nevét, székhelyét, adószámát), akik jogerős és végrehajtható közigazgatási vagy bírósági határozat szerint nem tettek eleget a munkaviszony létesítésével összefüggő bejelentési kötelezettségüknek.

Be nem jelentett alkalmazottat foglalkoztató adózók összesített táblázata (2016. júliusi adatokkal) – kattintson!

Kadarka.net/MTI

* A kép illusztráció
Read previous post:
Close