full screen background image
Keresés
2019 november 2 - szombat
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

Tolnában 32 településen és Gemencben irtják a szúnyogokat

Tolnában 32 településen és Gemencben irtják a szúnyogokat

2018.05.14. Összesen harminckét településen és Gemencben végeznek Tolna megyében szúnyoggyérítést a héten, amennyiben az időjárás engedi – tájékoztatott honlapján az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF).

A szúnyogokat az OKF honlapján található információk szerint földi kémiai eljárással irtják Tolnában. A megyében az alábbi településeken végeznek a héten szúnyoggyérítést: Alsónána, Alsónyék Báta, Bátaszék, Bogyiszló, Decs, Döbrököz, Dombóvár, Dunaszentgyörgy, Fadd, Gerjen, Gyönk, Gyulaj, Harc, Kölesd, Kurd, Lápafő, Medina, Nagykónyi, Őcsény, Pörböly, Regöly, Sárpilis, Simontornya, Sióagárd, Szálka, Szekszárd, Tamási, Tengelic, Tolna, Varsád, Zomba.

Ezek mellett Gemenc északi és déli részén lesz szúnyoggyérítés.

Mint azt az OKF közölte: hétfőtől tovább folytatódik a katasztrófavédelem által irányított központi szúnyoggyérítés. A héten 36 ezer hektáron repülőről, 31 ezer hektáron pedig a földről permetezik majd a szúnyogokat hazánkban. Az időjárás nagy mértékben befolyásolja a szúnyoggyérítés hatékonyságát, ezért a napokban várható esős, viharos időjárás miatt előfordulhat, hogy a tervezett munka egy részét néhány nappal el kell halasztani.

A nyárias tavasz miatt komoly szúnyogártalom jellemző szinte az egész ország területén. Budapest, Szolnok, Békéscsaba és a Csepel-sziget mellett Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Nógrád, Baranya, Tolna, Jász-Nagykun-Szolnok megyék azon településein avatkoznak be a héten, ahol a legjelentősebb a szúnyogártalom.

Illusztráció: Retkes Tamás


ElőzőÉrmet nyert a Lajvér Borbirtok és a Dúzsi Pince Bordeaux-ban


Read previous post:
Close