full screen background image
Keresés
2021 május 13 - csütörtök
  • :
  • :

Tolnában közel kétszáz gyorshajtóról készült felvétel néhány óra alatt

Tolnában közel kétszáz gyorshajtóról készült felvétel néhány óra alatt

2020.06.03. Kiemelten ellenőrizték a sebességhatárok betartását a rendőrök hétfőn Tolna megy közútjain.

Az új koronavírus megjelenésével és a veszélyhelyzet bejelentésével a járműforgalom jelentősen visszaesett Magyarországon, ezzel együtt a közúti balesetek száma is csökkent. A rendőrök ekkor is jelen voltak a közutakon. Voltak olyanok, akik abban bíztak, hogy ilyenkor nincs ellenőrzés, ezért a gyér forgalomban száguldoztak, érvényes jogosítvány nélkül, vagy ittasan ültek a volán mögé.

Az országos rendőrfőkapitány a bűncselekmények megakadályozása, felderítése, a közbiztonság, a közrend és az államhatár rendjének védelme érdekében az ország több megyéjében, így Tolnában is fokozott ellenőrzést rendelt el 2020. augusztus 31-ig.

A megye teljes területén 2020. június 1-jén a délutáni órákban nagy létszámú egyenruhással találkozhattak a közlekedők. A rendőrök ezúttal elsősorban azokat figyelték, akik nem tartották be a sebességhatárokat. Az egyenruhások a megyében néhány óra alatt 197 felvételt készítettek azokról, akik a megengedettnél gyorsabban közlekedtek – közölte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság (TMRFK).

Ötven olyan sofőr volt, aki jelentősen túllépte a sebességhatárokat, akadtak olyan járművezetők is, akik a megengedett 90 km/h-s sebességhatár helyett 144 km/h-val vagy 139 km/h-s sebességgel haladtak. A rendőrök találkoztak olyan motorosokkal is, akik hosszabb kocsisort előztek a záróvonal átlépésével.

A korlátozások enyhítésével, megszűnésével egyre több jármű és gyalogos jelenik meg az utakon. Ne engedjük, hogy az elmúlt hetekben, hónapokban esetleg felgyülemlett feszültség a közlekedés során csapódjon le – figyelmeztet a főkapitányság.

Videó: TMRFK

 
Read previous post:
Close