full screen background image
Keresés
2021 augusztus 1 - vasárnap
  • :
  • :

Parkoló és járda épül a szekszárdi Kadarka lakótelepen

Parkoló és járda épül a szekszárdi Kadarka lakótelepen

2018.09.12. A Kadarka lakótelepen található parkolók számának gyarapításával folytatódik a parkoló építési program Szekszárdon. A városban az elmúlt két évben több mint száz új parkolóhelyet alakított ki az önkormányzat a parkolási nehézségek enyhítése érdekében.

Új parkolóhelyeket alakít ki az önkormányzat a Kadarka lakótelepen, törlesztve ezzel régi adósságát – tudatta Ács Rezső szerda délelőtt a helyszínen tartott sajtótájékoztatón. Mint azt a polgármester részletezte, 670 négyzetméter területen 28 parkolóhelyet hoznak létre, mellyel megduplázzák a jelenlegi parkolóhelyek számát. Hozzátette, a díszburkolatú parkolóhelyek kialakítása nyomán a környezet is rendezettebbé válik. Emellett – a fejlesztés részeként – 70 méter hosszan járda létesül, ezzel segítve a parkolóhelyek kényelmes megközelítését.

A 20 millió forint értékű beruházás a Jövőnk Térsége Területfejlesztési Alapítvány (JETA) támogatásával és az önkormányzat saját költségvetése terhére, a lakótelepen élő 200 család örömére valósul meg. A JETA pályázata a költségek 70 százalékát fedezi, míg a fennmaradó 30 százalékot az önkormányzat biztosítja – tájékoztatott Ács Rezső.

A polgármester ugyancsak tudatta, ahogy a Kadarka lakótelepen befejeződik a munka – melynek befejezése október közepén várható –, nekilátnak a Rákóczi utca keleti oldalán található járda felújításának is.

Fotó: Kadarka.net

A városvezető arról is szólt, hogy – választási ígéretükhöz híven – szeretnék tovább gyarapítani a parkolóhelyek számát Szekszárdon. A tervek szerint a választókerületben a Zöldkert utcai parkolóhelyek számát bővítik következőnek. A környéken lakók közül több százan írták alá azt a dokumentumot, melyen a parkolók számának bővítését kérik, ám a munkát egy ott lakó ellenállása akadályozza.

Ács Rezső megemlítette, komoly gond a városban, hogy néhány autós szabálytalanul, akár két helyet is elfoglalva parkol. Hozzáfűzte, ezek az autósok a jövőben szankcióra számíthatnak.

A polgármester emlékeztetett, az elmúlt két évben mintegy száz új parkolóhelyet alakítottak ki városszerte. Parkoló jött létre az Arany János utcai tömbbelsőben, az Ybl Miklós, a Semmelweis és a Létay Menyhért utcában is.

Gyurkovics János, a választókerület képviselője – megköszönve a fejlesztést – tudatta, a Kadarka lakótelepen élők régi kérése válik valóra az új parkolóhelyek létrehozásával. Hozzáfűzte, bízik benne, hogy a Zöldkert utcában is megvalósulhat a parkolók számának bővítése.

Kőműves Krisztián, a kivitelező KÉSZ Kft. ügyvezető-helyettese elmondta, a Kadarka lakótelepen létesülő parkolóhelyek – köszönhetően a 35 centiméter mély ágyazatnak és az arra kerülő 10 centiméteres kőrétegnek – a tartósság jegyében készülnek.

A vezetőképen: Gyurkovics János (j), Ács Rezső (k) és Kőműves Krisztián (b). Fotó: Kadarka.net
Read previous post:
Close