full screen background image
Keresés
2021 május 13 - csütörtök
  • :
  • :

Továbbra is viharos időjárásra lehet számítani

Továbbra is viharos időjárásra lehet számítani

2020.06.17. Csütörtökre is elsőfokú figyelmeztető jelzéseket adott ki Tolna megye területére az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Az OMSZ két elsőfokú figyelmeztetést adott ki csütörtökre Tolna megyére. Az egyik szerint zivatarok alakulhatnak ki, míg a másik figyelmeztetés szerint felhőszakadások várhatók. Előbbi szerint az elsődleges veszélyforrást a villámlás jelenti, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat. Utóbbi alapján intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat.

Mindig ellenőrizze, hogy érvényes-e még a figyelmeztető jelzés. Ezt itt teheti meg – kattintson!

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2020.06.18. csütörtök éjfélig

Ma este illetve az éjszaka első felében még sokfelé várható zivatar, a Duna vonalában lévő zivatarrendszer is még néhány órán át életben maradva halad nyugat felé. A zivatarokat elsősorban felhőszakadás kíséri (rövid idő alatt lehulló jellemzően 30-50 mm csapadék, de elsősorban a Dunától keletre, de a Dunántúl keleti részén is helyenként ennél több, 50 mm-t meghaladó mennyiség is hullhat), de emellett kisebb eséllyel 60-80 km/h feletti szél, illetve jégeső (2 cm körüli) is társulhat hozzájuk.

Holnap is országszerte lehet ismétlődő záporokra, zivatarokra számítani, a maihoz hasonló kísérőjelenségekkel.

* A kép illusztráció

Kadarka.net/OMSZ