full screen background image
Keresés
2021 szeptember 21 - kedd
  • :
  • :

Traktoros tréninggel indul az idei Vidék Kaland Program

Traktoros tréninggel indul az idei Vidék Kaland Program

2016.03.20. Az idén hatodik alkalommal szervezik meg a Vidék Kaland Programot, amelyen városi fiatalok ismerkedhet meg a vidéki és gazdálkodói élettel – közölte a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége (Agrya).

A közlemény szerint idén három alprogramból választhatnak majd a városi fiatalok.

Újdonság lesz az 5X1 nap mezőgazdaság elnevezésű program, amelynek keretében július-október között öt, egynapos tanulmányutat szervez az Agrya. Ezeken fiatal gazdák által irányított gazdaságokat és élelmiszer-feldolgozó, valamint mezőgazdaságot kiszolgáló üzemeket látogathatnak meg.

A Határtalan Kalandok Programba olyan fiatalok jelentkezését várják, akik egy családi gazdaság mindennapjai iránt érdeklődnek és rövid időre szívesen bekapcsolódnának az ott zajló munkába. Az egyhetes időszak alatt székelyföldi – Maros és Hargita megyei – és felvidéki gyakorló fiatal gazdák irányítása és felügyelet mellett vesznek részt a városi fiatalok az aktuális munkákban – ismertették.

A Vidék Kaland Speciál a technika és a gépek iránt érdeklődőket célozza meg. Az Agrya partnerével, az Axiál Kft.-vel közösen lehetőséget biztosít a modern mezőgazdasági gépi technológiák megismerésére.

A programra 2016. április 15-ig lehet jelentkezni, a www.videk-kaland.hu és a www.agrya.hu weboldalról letölthető jelentkezési lap kitöltésével. A program résztvevőit a jelentkezők személyes meghallgatás után, május 5-ig választja ki az Agrya. A program június 3-án a kiválasztott fiatalok „traktoros tréningjével” indul.

A Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége 2011-ben szervezte meg először a Vidék Kaland Programot, amelyet 2012 decemberében az Európai Bizottság pályázatán a legjobb EU-társfinanszírozású agrár-vidékfejlesztési témájú kommunikációs programnak választották. A kezdeményezés célja, hogy személyes példákon keresztül mutassa be a mezőgazdaság működését, az élelmiszer-előállításban és a társadalomban betöltött szerepét, betekintést adva a gazdálkodók napi életébe.

MTI

* A kép illusztráció
Read previous post:
Az év vadvirága

Virágzó mocsári...

Close