full screen background image
Keresés
2021 július 24 - szombat
  • :
  • :

Trükkös csaló vert át két autóst a Palánki úton

Trükkös csaló vert át két autóst a Palánki úton

206.06.08. Csalás vétség elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozás ismeretlen tettes ellen a Szekszárdi Rendőrkapitányság.

Az ismeretlen két autót is leintett kedd este Szekszárdon, a Palánki úton.  Az út szélén álló férfi arra hivatkozott, hogy autójából kifogyott az üzemanyag, majd a leállított autósoknak aranynak látszó nyakláncot, karkötőt és pecsétgyűrűt kínált megvételre. Azt mondta, hogy az eladásra felkínált ékszerek árából szeretne tankolni. A sértettek mindkét esetben megvásárolták az ékszereket, amelyekről később kiderült, hogy nem aranyból készültek – közölte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrség kéri a lakosságot, hogy az ilyen bűncselekmények elkerülése, megelőzése érdekében fogadják meg az alábbi tanácsokat:

– Ne vegyenek idegenektől olyan tárgyat, amelynek nem ellenőrizhető az eredete
– A csalók más, az említetthez hasonló módszerekkel is megpróbálhatnak pénzhez jutni, így legyenek mindig nagyon óvatosak, körültekintőek
– A történtekre és a tanácsokra hívják fel a környezetükben élő személyek figyelmét is

A rendőrség tovább kéri, hogy segítsék a rendőrség munkáját azzal, amennyiben hasonló helyzetbe kerülnek, vagy ilyen jellegű cselekmény a tudomásukra jut, esetleg a már említett jogsértést sérelmükre elkövették, tegyenek haladéktalanul bejelentést az ingyenesen hívható 107 vagy 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén, illetve névtelenségük megőrzése mellett a +36 80 810 107-es „Telefontanú” zöld számán.

* A kép illusztráció
Read previous post:
Close