full screen background image
Keresés
2021 május 15 - szombat
  • :
  • :

Trükkös tolvajt azonosítottak a dombóvári rendőrök

Trükkös tolvajt azonosítottak a dombóvári rendőrök

2017.10.16. Két trükkös lopásért is felelős egy kaposvári férfi, akit a napokban azonosítottak a dombóvári rendőrök.

Egy dombóvári nő tett feljelentést, mert egy ismeretlen férfi 2017. július 12-én délelőtt hivatalos eljárást színlelve bement a lakásába, majd ott a sértett figyelmét elterelte és ellopta a konyhaasztalon tárolt pénztárcáját, a benne lévő készpénzzel és vásárlókártyákkal. A férfi által okozott kár közel 30 ezer forint.

A rendőrök a nyomozás eredményeként a napokban azonosították a cselekmény elkövetőjét, egy 42 éves kaposvári férfit. A nyomozás során megállapították, hogy a férfi egy másik hasonló bűncselekményt is elkövetett. Egy dombóvári nő lakására jutott be szintén hivatalos eljárást színlelve 2017. július 13-án, és onnan készpénzt és vásárlókártyákat lopott el. A kár itt meghaladta a 200 ezer forintot is.

A nyomozók lopás vétség elkövetésének gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki a férfit, aki szabadlábon védekezhet. Az ügyben a további eljárást a Dombóvári Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le.

A rendőrség mindenkit arra kér, hogy ne dőljenek be a trükkös tolvajoknak. Soha, semmilyen körülmények között ne engedjenek idegeneket a lakásukba! A szolgáltatók, vagy a hivatalos szervek képviselői általában nem ragaszkodnak ahhoz, hogy bemehessenek a lakásukba. Készpénzt, bankkártyát, vagy egyéb fizetőeszközt soha ne adjanak át senkinek! A trükkös tolvajok célja az, hogy határozottságukkal elbizonytalanítsák áldozataikat, majd a lakásukba bejutva, a figyelmet elterelve ellopják értékeiket. Legyenek óvatosak, ha veszélyben érzik magukat, vagy bűncselekmény áldozatává válnak, hívják a 112-es segélyhívót!

* A kép illusztráció
Read previous post:
Close