full screen background image
Keresés
2021 május 16 - vasárnap
  • :
  • :

Tüzet rakott, de eloltani már nem tudta

Tüzet rakott, de eloltani már nem tudta

2018.10.05. A ház körüli, valamint a szőlőskertekben végzett őszi munkálatok még javában zajlanak, a növényi és a ház körül keletkezett egyéb hulladékoktól pedig sokan égetéssel próbálnak megszabadulni. Így tettek csütörtökön Faddon is, a tüzet azonban nem tudták eloltani, így a tűzoltók segítségére volt szükség.

A Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felhívja a figyelmet, hogy az alábbi szabályok betartásával a faddihoz hasonló tűzesetek megelőzhetőek.

Alapvető szabály, hogy belterületen csak ott szabad kerti zöldhulladékot égetni, ahol ezt az önkormányzat rendeletben engedélyezi. Ilyen esetben is csak a rendeletben meghatározott időben szabad égetni. Ha az önkormányzatnak nincs a kerti zöldhulladék égetésre vonatkozó rendelete, akkor az tilos.

A külterületi tarlóégetést és vágott növények égetését a munkálatok előtt tíz nappal engedélyeztetni kell a helyi katasztrófavédelmi kirendeltséggel. A szabadban meggyújtott tüzet soha ne hagyjuk felügyelet nélkül és minden esetben gondoskodjunk megfelelő mennyiségű oltóanyagról.

Mindig legyen nálunk a tűz oltására alkalmas kézi szerszám, és csak akkora tüzet gyújtsunk, amekkorát folyamatosan felügyeletünk alatt tudunk tartani. Ha feltámad a szél, azonnal hagyjuk abba az égetést és oltsuk el a tüzet.

Forrás:  Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A kép illusztráció.
Read previous post:
Close