full screen background image
Keresés
2021 június 14 - hétfő
  • :
  • :

Tűzifával vert át egy nőt egy nagykónyi férfi

Tűzifával vert át egy nőt egy nagykónyi férfi

2018.02.05. Vádemelést javasol a rendőrség egy nagykónyi férfi ellen, aki a kifizetettnél kevesebb tűzifát szállított le egy nőnek.

A 48 éves férfi 2017. október elsején délután egy gyönki lakos megrendelésére alapján fát szállított a nő lakóházához. A megrendelő összesen 10 köbméter tüzelőért fizetett, a férfi azonban csak 7 köbméternyit vitt neki. A cselekménnyel mintegy 85 000 forint kárt okozott a sértettnek.

A rendőrök a nyomozás eredményeként azonosították, majd csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki a férfit, aki az eljárás során szabadlábon védekezhet. A Tamási Rendőrkapitányság Vizsgálati Alosztályának munkatársai a nyomozást befejezték, az ügy iratait vádemelési javaslattal az ügyészségnek a napokban átadták – közölte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrség arra kéri az állampolgárokat, hogy az áldozattá válás elkerülése érdekében fogadják meg az alábbi bűnmegelőzési tanácsokat:

-Fontos, hogy megbízható forrásból vásároljanak tüzelőt és a vásárlás részleteit mindig pontosan tisztázzák. Idegen személyektől vásárolni kockázatos!

-Lényeges, hogy a megrendelésben erdészeti, vagy sima köbméter szerepel, hiszen egy erdészeti köbméter, valamint egy sima köbméter között jelentős különbség van, ugyanis:

1 erdészeti köbméter = 1,75 normál köbméter = 1 köbméter színtiszta fa

1 normál köbméter = 0,57 erdészeti köbméter = 0,57 köbméter színtiszta fa

Tisztázzák azt is, hogy milyen fajtájú a fa, illetve, hogy rönk vagy ömlesztett formában szállítják. A megrendelést és az árat rögzítsék írásos formában is. Pontosítsák, hogy a szállítás, valamint a rakodás költségét az ár tartalmazza-e, vagy azt külön kell megtéríteni. A leszállított mennyiséget mérjék le, arról kérjenek számlát.
Read previous post:
Close