full screen background image
Keresés
2020 augusztus 5 - szerda
  • :
  • :

Mezőgazdasági gépműhelyben gyakorlatoztak Bölcskén

Mezőgazdasági gépműhelyben gyakorlatoztak Bölcskén

2016.10.12. Ellenőrző gyakorlaton vettek részt a Paksi hivatásos és a bölcskei önkéntes tűzoltók egy helyi mezőgazdasági vállalkozás gépműhelyében Bölcskén.

A feltételezés szerint a gépműhelyben egy elektromos zárlat következtében a bent tárolt eszközök meggyulladtak. A tüzet a dolgozók csak késve észlelték, ennek ellenére azonban az egyik dolgozó kézi tűzoltó készülékkel megpróbálta a tüzet eloltani, de rosszul lett, és eszméletét vesztette, munkatársai már nem tudták kihozni az égő épületből.

A tűzhöz elsőként érkező bölcskei önkéntesek sugárvédelem mellett az eszméletlen személyt jelképező fabábut szakszerűen kimentették, majd átadták a mentőknek. A tűz oltását ezt követően kezdték meg. Az időközben kiérkező paksi hivatásos tűzoltók további sugarakat szereltek, valamint a gépjárműfecskendők vízellátását biztosították. A feltételezett tűzeset felszámolását az önkéntes és hivatásos tűzoltók együttes erővel az előírások szerint hajtották végre – tájékoztatott a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A gyakorlat végrehajtását Sarkadi Ferenc tű. ezredes, a Paksi Katasztrófavédelmi Kirendeltség Vezetője és Gaszner Róbert tű. alezredes, a Paksi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnoka a helyszínen ellenőrizte, a beavatkozást megfeleltre értékelték.

Forrás/fotó: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Read previous post:
Close