full screen background image
Keresés
2021 március 8 - hétfő
  • :
  • :

Tűzoltó maratont rendeztek Szekszárdon

Tűzoltó maratont rendeztek Szekszárdon

2018.05.11. Első alkalommal rendezte meg a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a 105 tűzoltó váltómaratont a szekszárdi sportpályán. A versenyen öt csapat indult.

A bajnokságot Berecz György tű. ezredes, a BM OKF Gazdasági Ellátó Központ igazgatója, az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület elnöke nyitotta meg, majd dr. Balázs Gábor tű. ezredes, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója köszöntötte a résztvevőket.

A verseny ötlete a kihívás napja kapcsán már tavaly felmerült a szervezőkben – akkor helyben rendezte meg a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Az idén azonban már országosan is meghirdették. A megmérettetés lényege, hogy – a tűzoltóság hívószámának megfelelően – 105 kört kellett teljesíteniük a nevezőknek, akik legfeljebb tízfős csapatokkal indulhattak, tetszőleges váltásban, ki-ki felkészültségéhez és erőnlétéhez mérten.

Csongrád tíz-, Tolna hét-, Pest megye, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és az Atomerőmű Létesítményi Tűzoltósága pedig öt-öt főből álló csapattal nevezett a maratonra.

A szekszárdi rekortánpálya tökéletes helyszínt biztosított a táv megtételéhez. Az indulóknak a szikrázó napsütés és az ilyenkor megszokottnál melegebb időjárás sem szegte a kedvét. Minden csapat más-más taktikát választott. A legeredményesebbnek a Csongrád megyeiek módszere bizonyult: toronymagasan verték a mezőnyt, kevesebb, mint két és fél óra alatt teljesítették a negyvenkét kilométert. Őket a BM OKF csapata követte, mely  tíz-, míg a tolnaiaké harmincperces hátránnyal lépték át a célvonalat. Az Atomerőmű és a Pest MKI csapatának kicsivel több mint három órára volt szüksége a táv teljesítéséhez.

A verseny leggyorsabb köre Bot Csaba szekszárdi tűzoltó nevéhez fűződik, aki ötvennyolc másodperces idejével kimagasodott a mezőnyből.

Forrás/fotó: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Read previous post:
Close