full screen background image
Keresés
2020 augusztus 7 - péntek
  • :
  • :

A Vármegyeházán tartott gyakorlatot a katasztrófavédelem

A Vármegyeházán tartott gyakorlatot a katasztrófavédelem

2016.10.16. Gyakorlatot tartott a Szekszárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság csütörtökön a Vármegyeháza pincéjében. A gyakorlaton a Szekszárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság „A” szolgálati csoportja, valamint a Bonyhádi Katasztrófavédelmi Őrs vet részt.

Parancsnoki ellenőrző gyakorlatot félévente egy-egy alkalommal minden szolgálati csoport részére megrendeznek. Célja az állomány elméleti és gyakorlati felkészültségének felmérése egy adott létesítményre vonatkozóan, valamint a tűzoltásvezetői és szerelési feladatok végrehajtásának ellenőrzése.

A gyakorlat forgatókönyve szerint karbantartási munkálatok közben keletkezett tűz a Vármegyeháza alatt lévő pincében. A tűz miatt a pincében tárolt anyagok kaptak lángra, és egy ember az égő helyiség közelében rekedt. A pincében a látási viszonyokat füstgép segítségével tették életszerűvé.

A gyakorlatot a Szekszárdi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság parancsnoka, Ábrahám Sándor tű. alezredes, és parancsnok-helyettese, Olasz Tamás tű. százados vezette, akik a gyakorlatot megfelelőre értékelték. A parancsnok értékelésében elmondta, a gyakorlat során minden a szabályozóknak és a munkavédelmi előírásoknak megfelelően, a rádióforgalmazás szabályait betartva, fegyelmezetten zajlott.

Kitért továbbá a kisebb hiányosságokra is, amelyek azonban a gyakorlat értékelése szempontjából nem voltak mérvadóak. A gyakorlatot Karaszi Péter tű. alezredes, a Szekszárdi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője is ellenőrizte aki az elmondottakkal egyetértett.

A héten egyébként már ez volt a második gyakorlat a Vármegyeháza pincéjében, ahol mint azt megírtuk – hétfőn úgynevezett légzőkészülékes gyakorlatot tartott a katasztrófavédelem.

Forrás/fotó: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Read previous post:
Close