full screen background image
Keresés
2021 január 21 - csütörtök
  • :
  • :

Ugrópályát avattak Bonyhádon

Ugrópályát avattak Bonyhádon

2016.05.20. Ugrópályát avattak csütörtökön Bonyhádon a Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium atlétikai centruma mellett, a létesítményt Schulek Ágostonról (1943-2011) nevezték el.

A pályát mások mellett Szalma László, a Magyar Atlétikai Szövetség alelnöke, Filóné Ferencz Ibolya (Fidesz-KDNP), Bonyhád polgármestere és Gáncs Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház püspöke adta át ünnepélyesen.

Az atlétáknak nemzetközi szintű felkészülési lehetőséget biztosító, 72,5×24 méteres létesítmény rekortán borítással, kétsávos távolugró, magas- és rúdugró résszel 50 millió forintból épült meg, a Magyar Atlétikai Szövetség 40 millió forintos támogatásával – mondta Andorka Gábor igazgató az MTI-nek.

Szalma László köszöntőjében méltatta az atlétika terén tett bonyhádi erőfeszítéseket, és utalt arra, hogy a gimnáziumban 2010-ben korszerű, fedett atlétikai centrumot hoztak létre.

“Reméljük, minél több létesítmény követi országszerte a bonyhádi pályát, amely elsőként részesült a szövetség létesítményfejlesztési támogatásából” – jelentette ki a távolugróként kétszeres fedettpályás Európa-bajnok alelnök. Schulek Csaba, a névadó fia egyebek közt arról beszélt: öröm, hogy a labdarúgás mellett más sportágak szentélyei is létrejöhetnek Magyarországon.

„Van mit csiszolnunk saját küzdeni tudásunkon, sportemberségünkön” – jegyezte meg.

Schulek Ágoston rúdugróként háromszor nyert magyar bajnoki címet, legjobb egyéni eredménye 490 centiméter volt. Később Szalma László és a világbajnoki ezüstérmes Bagyula István rúdugró edzője is volt. 1991-től kétszer is betöltötte a MASZ elnöki tisztét, 1997-ben az európai szövetség alelnökévé választották, és tagja volt a MOB elnökségének. A Testnevelési Egyetem docenseként és a Szent István Egyetem tanszékvezetőjeként is tevékenykedett.

A bonyhádi gimnáziumban a pályaavató alkalmából jelképesen olimpiai lángot gyújtottak, és 2016 perc elnevezéssel közel kétnapos sportprogram-sorozatot szerveztek diákoknak.

MTI

Fotó: Bonyhad.hu
Read previous post:
Close