full screen background image
Keresés
2020 november 25 - szerda
  • :
  • :

Ügyfélkapu – egyre sokoldalúbb

Ügyfélkapu – egyre sokoldalúbb

Egyre szélesebb körű ügyintézési lehetőséget biztosít a NAV elektronikus rendszere. Ennek használatához azonban alapvető feltétel az ügyfélkapus regisztráció.

E-mailen történő ügyintézésre nincs lehetőség. Az így befutó kérelmeket a NAV nem tudja elbírálni – tudta meg a Kadarka.net Mózsik Szilviától, a hivatal sajtóreferensétől.

Az adózók könnyebben, gyorsabban, személyes utánjárás nélkül intézhetnek bizonyos hivatali ügyeket az ügyfélkapun keresztül.

Az adózók a bevallási és adatszolgáltatási kötelezettségen túlmenően a bejelentést és változás-
bejelentést is teljesíthetik elektronikusan. Adóigazolás, jövedelemigazolás és illetőségigazolás kiadását, valamint a köztartozásmentes adózói adatbázisba történő felvételt is lehet kezdeményezni.
Az elektronikusan intézhető ügyek körébe tartozik a személyi jövedelemadó 1 százalékáról rendelkező nyilatkozat, valamint a fizetési könnyítési kérelem is benyújtható.

Mindezek mellett a saját adófolyószámla, valamint a bejelentett és az adóhivatal által nyilvántartott, illetve az egységes adóalany és ügyfélnyilvántartásban szereplő adatok is megtekinthetők.

Az adóhivatal ügyfélszolgálatain személyesen, személyazonosításra alkalmas okmánnyal és egy működő email cím megadásával lehet regisztrálni.

A havi adó-és járulék bevallásra, illetőleg összesítő nyilatkozat vagy összesítő jelentés benyújtására kötelezetteknek viszont elektronikusan kell valamennyi bevallási, illetőleg adatszolgáltatási kötelezettségét, valamint fizetési könnyítési és adómérséklési kérelmét

Az elektronikus ügyintézésről a www.nav.gov.hu oldalon találnak részletes tájékoztatás.
Read previous post:
Close