full screen background image
Keresés
2019 február 10 - vasárnap
  • :
  • :
Szekszárdi Információs portál

Új állampapír értékesítési pontot nyitott Tamásiban a Magyar Államkincstár

Új állampapír értékesítési pontot nyitott Tamásiban a Magyar Államkincstár

2019.02.07. Új állampapír értékesítési pontot nyitott a Magyar Államkincstár csütörtökön Tamásiban. Ezzel a lépéssel 74-re bővül a Kincstár azon állampapír forgalmazó helyeinek száma, ahol személyes ügyintézésre nyílik lehetőség az állampapírokkal kapcsolatban.

opel-bannerhirdetés

Az idén is folytatódott az állampapírok értékesítésének dinamikus növekedése, január végén 1290,5 milliárd forintra nőtt a Magyar Államkincstár (MÁK) által kezelt állampapír-állomány értéke – mondta a szervezet pénzforgalmi elnökhelyettese csütörtökön a Tolna megyei Tamásiban, ahol új állampapír-értékesítési pontot adtak át.

A bővítést az állampapírok iránt megnőtt lakossági érdeklődés tette szükségessé, az új helyszínnel 74-re bővült a kincstár állampapírokat forgalmazó helyeinek száma – közölte Borbély László András. Hozzátette: 2018-ban 17 százalékkal, 1269,8 milliárdra nőtt a kincstár által kezelt állampapír-állomány, amely január végén tovább nőtt, 1290,5 milliárd forintra. Közölte, legnagyobb arányban 3 és 5 éves futamidejű, inflációhoz kötött prémiumkötvények és a kétéves állampapírok forgalma emelkedett.

Az állampapír-állománnyal párhuzamosan jelentősen bővült az aktív értékpapírszámlával rendelkező ügyfelek száma is: 15,2 százalékos emelkedéssel számuk megközelítette a 260 ezret. Szintén nagy arányban, 43 százalékkal nőtt tavaly a kincstárnál kezelt babakötvény-állomány is, meghaladta az 55 milliárd forintot. A kincstári Start-értékpapírszámlával rendelkezők száma 20 százalékkal haladta meg az előző évit, és elérte a 168 ezret.

Az elnökhelyettes szólt arról, hogy a kormány “nagy terveket sző a lakossági értékesítés további felfuttatása érdekében”. 2011 végén a lakosság kezében lévő állampapír-állomány 740 milliárd forint volt, az elmúlt év végén pedig meghaladta az ötezer milliárd forintot. “A lakosság a legmegbízhatóbb és legbiztonságosabb befektető” – jegyezte meg, hozzátéve, hogy újabb, magánszemélyek számára kedvező, speciális állampapír kibocsátása is várható.

Fehér János, a MÁK Tolna megyei igazgatója arról számolt be, hogy Tolna megyében az állampapír-állomány 2018-ban 10 százalékkal, 18 milliárd forintra nőtt, az aktív ügyfelek száma 16 százalékkal 5105-re emelkedett. Tolnában eddig Szekszárdon, Dombóváron és Pakson működött értékesítési pont, az új helyszínnel együtt a tavalyinál jobb eredményre számít a kincstár – írták az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A tamási polgármesteri hivatalban megnyílt értékesítési pont, amely az összes, forgalomban lévő állampapír értékesítésével foglalkozik, csütörtökönként, piacnapon várja az ügyfeleket.

* A kép illusztráció

Kadarka.net/MTI


államkincstár Fehér János
ElőzőTolnán fogtak el egy körözött szerb-magyar dílert KövetkezőÁtadták a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság új irodaépületét


Read previous post:
Átadták a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság új irodaépületét

2019.02.07....

Close