full screen background image
Keresés
2021 május 10 - hétfő
  • :
  • :

Új eszközökkel gazdagodtak a Tolna megyei önkéntes tűzoltó egyesületek

Új eszközökkel gazdagodtak a Tolna megyei önkéntes tűzoltó egyesületek

2017.12.23. A szekszárdi hivatásos tűzoltó-parancsnokság tűzoltólaktanyájában vette át pénteken tizenkilenc önkéntes tűzoltó egyesület képviselője azokat az új eszközöket, amiket a 2017. évi pályázaton nyertek el.

A pályázatot a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Magyar Tűzoltó Szövetség írta ki az önkéntes tűzoltó egyesületek tűzoltási, műszaki mentési, ifjúságnevelési és hagyományőrző tevékenységéhez kapcsolódó technikai ellátás javításának, az üzemeltetési költségek, valamint az önkéntes tűzoltók oktatásának támogatására.

A rendezvényen dr. Horváth Kálmán, Tolna megye kormánymegbízottja köszöntötte a megjelenteket és elismerően beszélt az önkéntesek áldozatos munkájáról. A kormánymegbízott elmondta, hogy 2017-ben tizenkilenc Tolna megyei egyesület pályázott és közel tizenhárom millió forint összegben nyertek a működésükhöz szükséges támogatást, mely közvetve a megye közbiztonságához járul hozzá, hiszen az egyesületek Tolna megye lakossága biztonsága érdekében végzik áldozatos munkájukat.

Hirt Ferenc országgyűlési képviselő nem tudott részt venni a rendezvényen, szavai a narrátor tolmácsolásában hangzottak el. Tolna megye fejlesztési biztosa őszinte tiszteletét fejezte ki az önkéntesek iránt. Elmondta, hogy nagyra becsüli, hogy a hétköznapi munka és feladatok mellett, marad még idejük önkéntesen végezni ezt a sokszor veszélyekkel járó tevékenységet. Szabadidejüket nem sajnálva a közösségükért, a településükért és embertársaikért tesznek.

Hirt Ferenc szerint köszönetünket csak azzal tudjuk meghálálni, hogy a központi költségvetésből lehetőséget biztosítanak szakmai fejlődésükhöz, eszközparkuk bővítéséhez. Az önkéntesek támogatására fordítható összeg évről évre növekedik, 2017-ben a 2010-es százhúszmillió forint ötszöröse, jövőre pedig már 700 millió forint áll majd rendelkezésre.

Dr. Balázs Gábor tű. ezredes, megyei igazgató méltatta az önkéntes tűzoltók tevékenységét. Dr. Balázs Gábor elmondta, hogy az idei évben több mint ezerhatszáz tűzoltói beavatkozásra került sor Tolna megyében, ebből több mint kétszázötven alkalommal a huszonöt Tolna megyei egyesület valamelyike avatkozott be. Az igazgató szerint a pályázat azért is fontos, mert ahhoz, hogy az egyesületek a lehető legmagasabb színvonalon tudják ellátni önként vállalt tevékenységüket, a lelkes, elszánt és jól felkészült tagoknak jól működő eszközökre is szükségük van, melyhez a központi költségvetés évről évre egyre növekvő keretet biztosít. Az igazgató megköszönte az önkéntesek áldozatos, a közösség érdekében elvégzett munkáját és mindenkinek kellemes ünnepeket, a jövő évre pedig minél kevesebb beavatkozást kívánt.

Forrás/fotó: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Read previous post:
Close