full screen background image
Keresés
2019 szeptember 7 - szombat
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

Új ipari parkot hoznak létre 6,5 milliárd forint támogatással Szekszárdon

Új ipari parkot hoznak létre 6,5 milliárd forint támogatással Szekszárdon

2017.10.31. Új ipari parkot hoznak létre Szekszárdon a Modern városok program 6,5 milliárd forintos támogatásával, az ehhez szükséges százhektáros terület csaknem felét már megvásárolta a Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő Zrt. – közölte a város polgármestere az MTI-vel.

Ács Rezső (Fidesz-KDNP) elmondta: a tolnai megyeszékhely keleti határában tervezett ipari park területén 2018 első felében kezdődik a közművesítés. Ennek részeként új, Szekszárdot elkerülő út is épül a tehergépjármű-forgalomnak.

Hozzátette: az önkormányzat a Nemzeti Befektetési Ügynökséggel együttműködve keresi a lehetséges befektetőket, a város a feldolgozóipari, könnyűipari, illetve a szolgáltatásban működő cégeket részesíti előnyben a betelepedésnél. Emellett számítanak a paksi atomerőmű bővítésében résztvevő beszállítók megjelenésére.

Megjegyezte azt is, hogy tavaly – szintén a Modern városok program támogatásával – szakképzési programot indítottak Szekszárdon. Ebben azt vállalták, hogy a város öt év alatt ötszáz olyan, jól képzett szakembert bocsát ki, akikre a térség gazdaságának szüksége van, és az atomerőmű bővítésében is részt vehetnek.

Fejlesztik a jelenlegi, 2008-ban kialakított, 50 hektáros ipari parkot is. Bálint Zoltán az üzemeltető Szekszárdi Ipari Park Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program mintegy 500 millió forintos forrásából járdát építenek, bővítik az elektromos kapacitást, és több üzemcsarnokot építenek összesen körülbelül 2000-3000 négyzetméteren.

Az ipari parkban, ahol 29, többségében kis- és közepes vállalkozás tavaly 509 ember foglalkoztatásával 25 milliárd forint árbevételt ért el, jelenleg 2,5 hektárnyi terület hasznosítható szabadon.

A képen a már meglévő, 50 hektáros ipari park bejárata. Fotó: Kadarka.net

MTI


ElőzőRendőrség: az őszi járművezetés nagyobb odafigyelést igényel KövetkezőVermelővel verte agyon az idős dunaföldvári férfit – húsz év fegyházra ítélték


Read previous post:
Vermelővel verte agyon az idős dunaföldvári férfit – húsz év fegyházra ítélték

2017.10.31....

Összeütközött két autó a 6-os és 63-as út kereszteződésében

2017.10.31....

Close