full screen background image
Keresés
2021 július 24 - szombat
  • :
  • :

Új ipari parkot hoznak létre 6,5 milliárd forint támogatással Szekszárdon

Új ipari parkot hoznak létre 6,5 milliárd forint támogatással Szekszárdon

2017.10.31. Új ipari parkot hoznak létre Szekszárdon a Modern városok program 6,5 milliárd forintos támogatásával, az ehhez szükséges százhektáros terület csaknem felét már megvásárolta a Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő Zrt. – közölte a város polgármestere az MTI-vel.

Ács Rezső (Fidesz-KDNP) elmondta: a tolnai megyeszékhely keleti határában tervezett ipari park területén 2018 első felében kezdődik a közművesítés. Ennek részeként új, Szekszárdot elkerülő út is épül a tehergépjármű-forgalomnak.

Hozzátette: az önkormányzat a Nemzeti Befektetési Ügynökséggel együttműködve keresi a lehetséges befektetőket, a város a feldolgozóipari, könnyűipari, illetve a szolgáltatásban működő cégeket részesíti előnyben a betelepedésnél. Emellett számítanak a paksi atomerőmű bővítésében résztvevő beszállítók megjelenésére.

Megjegyezte azt is, hogy tavaly – szintén a Modern városok program támogatásával – szakképzési programot indítottak Szekszárdon. Ebben azt vállalták, hogy a város öt év alatt ötszáz olyan, jól képzett szakembert bocsát ki, akikre a térség gazdaságának szüksége van, és az atomerőmű bővítésében is részt vehetnek.

Fejlesztik a jelenlegi, 2008-ban kialakított, 50 hektáros ipari parkot is. Bálint Zoltán az üzemeltető Szekszárdi Ipari Park Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program mintegy 500 millió forintos forrásából járdát építenek, bővítik az elektromos kapacitást, és több üzemcsarnokot építenek összesen körülbelül 2000-3000 négyzetméteren.

Az ipari parkban, ahol 29, többségében kis- és közepes vállalkozás tavaly 509 ember foglalkoztatásával 25 milliárd forint árbevételt ért el, jelenleg 2,5 hektárnyi terület hasznosítható szabadon.

A képen a már meglévő, 50 hektáros ipari park bejárata. Fotó: Kadarka.net

MTI
Read previous post:
Close