full screen background image
Keresés
2020 október 20 - kedd
  • :
  • :

Új lakóját keresi a vándorbölcső!

Új lakóját keresi a vándorbölcső!

2019.09.20. Új szekszárdi, vagy Szekszárdi környéki lakóját keresi a vándorbölcső.

Új lakóját keresi Szekszárdon a vándorbölcső. A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom az ország több városban is megvalósította már a kezdeményezést, mely Szekszárdon májusban indult – mondta el Pintér Dóra, a mozgalom helyi képviselője a városházán péntek délelőtt megtartott sajtótájékoztatón. Mint azt megosztotta, régen is bölcsőben ringatták a csecsemőket és a bölcső családról családra vándorolt, a vándorbölcső elnevezésű kezdeményezés ezt hivatott újra megvalósítani. A bölcsőben való ringatás jó hatással van a baba idegrendszeri fejlődésére, hiszen ringó mozgás hatására a kicsi úgy érzi magát a bölcsőben, mintha az anyaméhben lenne.

A bölcsőt – melyet a szekszárdi Kolping iskola asztalos tanulói készítettek – első alkalommal a Háry János Mesefesztiválon adták át májusban. Ám jelenlegi lakója, a 12 hetes Áron már kezdi kinőni, ezért ismét egy olyan Szekszárd környéki családot keresnek, mely szeretné a következő néhány hónapban megszületendő gyermekét bölcsőben ringatni – tudatta Pintér Dóra.

Mocanasu Boglárka, a bölcső jelenlegi lakója, a kis Áron édesanyja arról szólt, hogy gyermekük megszületése előtt nagyon izgatottak voltak, hogy a kicsi egészségesen jöjjön világra. Hozzátette, elhatározták, hogy mindent megtesznek majd azért, hogy Áron a lehető legjobb, legegészségesebb körülmények között fejlődhessen. Ezért döntöttek úgy korábban, hogy pályáznak a vándorbölcsőre. Azt is elmondta, hogy a kicsi nagyon jól érezte magát a bölcsőben, melyben egy idő után már saját magát ringatta, ő pedig közben végezhette otthoni teendőit.

Az érdeklődők a pinter.dora@3kiralyfi.hu e-mail címen, vagy a mozgalom szekszárdi Facebook oldalán (Vándorbölcső Szekszárd) pályázhatnak a vándorbölcsőre, melyben 3-6 hónapot tölt el a csecsemő. A jelentkezőknek ezt követően már csak egy adatlapot kell kitölteniük. A nyertes személyét sorsolással döntik el, a bölcsőt szeptember 27-én adják át a Babits Mihály Kulturális Központban.

A képen Mocanasu Boglárka, a kis Áron édesanyja, Pintér Dóra, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom szekszárdi képviselője és Puskásné Molnár Lilian, a Kolping iskola igazgatóhelyettese. Fotó: kadarka.net
Read previous post:
Close