full screen background image
Keresés
2020 június 30 - kedd
  • :
  • :

Új parkolóhelyeket alakítanak ki a Zöldkert utcában

Új parkolóhelyeket alakítanak ki a Zöldkert utcában

2018.10.20. A Zöldkert utcában lévő parkolóhelyek számának növelésével folytatja parkolóépítési programját a szekszárdi önkormányzat. 

Huszonkét új parkolóhelyet alakítanak ki az önkormányzat a Zöldkert utcában és a Bottyán-hegyen lakók parkolási gondjainak enyhítésére a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány támogatásával. A közel 13 millió forint értékű beruházással november végén végeznek – mondta el Ács Rezső, Szekszárd polgármestere pénteken a helyszínen megtartott sajtótájékoztatón. Hozzátette, a létesülő parkolók helyén korábban óvoda állt, majd az épületet lebontották, a terület pedig üresen maradt.

A városvezető tudatta, a parkolók létesítésének – melyre a választási kampány részeként ígéretet tettek – voltak ellenzői, de a környék lakói – akik kétszáz támogató aláírást gyűjtöttek össze – kiálltak amellett, hogy a projekt megvalósuljon.

Ezt megelőzően a Kadarka lakótelepen építettek 28 új parkolóhelyet, a munkával októberben végeztek. Az önkormányzat az elmúlt két évben összesen mintegy 130 parkolóhelyet alakított ki, ez a szám 150-re nő, ha elkészülnek a Zöldkert utcában található parkolók építésével.

Gyurkovics János, a kerület önkormányzati képviselője arról szólt, hogy manapság már 1-2 autót használnak családonként, amire a lakótelep 40 évvel ezelőtt történt építésekor még nem gondolhattak. Tudatta, korábban többször is próbáltak már parkolókat létesíteni a területen, de a néhány ellenző meg tudta akadályozni a fejlesztést. Elmondta, nem csak parkolók létesülnek, de felfestésekkel is igyekeznek növelni a helykihasználást. Hozzátette, az új parkolóknak köszönhetően enyhülni fognak a parkolási nehézségek és az eddig tapasztalt zöldterületeken történő parkolás is megszűnhet.

A képviselő emlékeztetett, a 3. számú választókerületben az elmúlt években a Semmelweis utcában és a Kadarka lakótelepen is létesültek új parkolók.

Kőműves Krisztián, a kivitelező KÉSZ Kft. ügyvezető-helyettese elmondta, a 22 parkolóhelyet mintegy 270 négyzetméteren, a vízelvezetést is megoldva, a tartósság jegyében alakítják ki.

Fotó: Kadarka.net




Read previous post:
Close