full screen background image
Keresés
2021 szeptember 17 - péntek
  • :
  • :

Új szelektív hulladékgyűjtő pontokat alakítanak ki

Új szelektív hulladékgyűjtő pontokat alakítanak ki

2016.03.16. Új szelektív hulladékgyűjtő pontokat alakítanak ki Szekszárd társasházi övezeteiben.

A gyűjtőhelyeket a Cikói Hulladékgazdálkodási Társulás eredményes pályázatának köszönhetően hozzák létre – tájékoztatott Ács Rezső, Szekszárd polgármestere. Összesen 188 gyűjtőpont lesz a társasházak lépcsőházai mellett, az edények több mint felét már ki is kiszállították. Minden gyűjtőhely három edényből áll. Egy-egy 1100 literes konténer szolgál a papír, illetve a műanyag, egy 120 literes edény pedig az üveg alapú hulladék elhelyezésére. Az edényeket hetente egyszer szállítják el. Természetesen megmaradnak a hagyományos kommunális hulladék gyűjtésére szolgáló edények is.

Ács Rezső elmondta, a szigetes megoldás mára elavult, ezért a régi szelektív hulladékgyűjtő szigetek nagy részét felszámolták. A tervek szerint a még megmaradtakat is megszüntetik. Az új rendszernek hála a szelektív gyűjtőpontok közelebb kerülnek az emberekhez, így nagyobb eséllyel telnek meg hamarabb a konténerek.

Az új rendszerrel szeretnék elérni, hogy minél többen gyűjtsék szelektíven a hulladékot és azt ne a hagyományos kommunális tárolóba, hanem válogatva, az új gyűjtőpontokon elhelyezett konténerekbe dobják ki – közölte Artim Andrásné, az Alisca Terra Kft. vezetője. Hozzátette: a szekszárdiak egyre nagyobb mennyiségű hulladékot gyűjtenek válogatva és egyre többen használják ki a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés adta lehetőséget is.

A pályázatnak köszönhetően a családi házas övezetekben is lehet majd szelektíven gyűjteni a szemetet. Háztartásonként két gyűjtőedényt lehet igényelni a Damjanich utcában lévő hulladékudvarnál. Ezek átvételét szerződés aláírásárhoz kötik, az igénylőnek vállalnia kell, hogy rendeltetésszerűen használja az edényeket és azokat legalább 10 éven át sérülésmentesen megőrzi. A részletekről az Alisca Terra a közeljövőben bővebben is tájékoztatni fogja a lakosságot.

A fotón Ács Rezső és Artim Andrásné a Béri Balogh utcában tartott sajtótájékoztatón. Mögöttük az új szelektív hulladékgyűjtő edények. Fotó: Kadarka.net