full screen background image
Keresés
2019 november 1 - péntek
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

Újabb figyelmeztető jelzést adott ki az OMSZ!

Újabb figyelmeztető jelzést adott ki az OMSZ!

2018.07.31. A hőség mellett a felhőszakadások veszélye miatt is elsőfokú figyelmeztető jelzést adott ki szerdára és csütörtökre az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) az ország területére.

Az OMSZ jelzése alapján szerdán és csütörtökön is felhőszakadások várhatók. Mint arra az OMSZ honlapján figyelmeztet: intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat. Emellett továbbra is elsőfokú figyelmeztetés van érvényben a hőség miatt, a napi középhőmérséklet ugyanis 25 °C felett valószínű. Mindkét fenti figyelmeztető jelzést az egész ország területére kiadták szerdára és csütörtökre, péntekre viszont már csak a hőségre figyelmeztetnek.

Mindig győződjön meg arról, hogy érvényben van-e még a figyelmeztető jelzés, ezt itt tudja megtenni – kattintson!

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2018.08.01. szerda éjfélig

Kedden szórványosan, szerdán több helyen elsősorban a nap második felében számíthatunk zivatarokra, ma legkisebb eséllyel/számban a Nyugat-Dunántúlon. A zivatarokhoz helyenként felhőszakadás (> 30, esetleg > 50 mm) társulhat. Néhol 75 km/h feletti szélroham és 1-2 cm körüli jég is előfordulhat zivatarfelhők környezetében.

A napi középhőmérséklet az ország jelentős részén 25 °C felett alakul (szerdán főként DNY-on lehet 25 fok alatt), elsősorban ma helyenként a 27 °C-ot is átlépheti.

2018.07.31. 09:35 Országos Meteorológiai Szolgálat

A képen Szekszárd. Fotó: Kadarka.net
Read previous post:
Close