full screen background image
Keresés
2021 január 20 - szerda
  • :
  • :

Újabb figyelmeztető jelzést adott ki Tolna megye területére az OMSZ!

Újabb figyelmeztető jelzést adott ki Tolna megye területére az OMSZ!

2020.02.05. Elsőfokú figyelmeztetést adott ki a várható intenzív szél miatt csütörtökre több megye, közte Tolna területére az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Az OMSZ figyelmeztetése szerint csütörtökön a várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/h-t. A figyelmeztetés Heves-, Komárom-Esztergom-, Pest és Nógrád megye területét kivéve az egész országra kiadták.

Mindig ellenőrizze, hogy aktuális-e még a figyelmeztető jelzést. Ezt a met.hu-n teheti meg – kattintson!

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2020.02.06. csütörtök éjfélig

A késő esti órákig az északnyugati, északi szelet az ország nagy részén viharos, főleg a Dunántúlon és a Dél-Alföldön helyenként erősen viharos széllökések kísérhetik. Közülük a legerősebbek döntően 70-95 km/h között alakulnak, de a Dunántúl nyugati felén (azon belül is kiemelten az Alpokalja, Zalai-dombság, Bakony térségében) a 95-100 km/h-t is meghaladhatják. Ugyanakkor a középső-északi országrészben (Pest, Nógrád, Heves térségében) fokozatosan mérséklődik a légmozgás, ezeken a vidékeken már inkább csak néhol és csak átmenetileg fordulhatnak elő 60-70 km/h-t meghaladó lökések. Az éjszaka második felében már másutt is egyre nagyobb területen kezd veszíteni erejéből a szél, és csütörtökön napközben ugyan még többfelé lesz erős, de már csak  a Dunántúli-középhegység magasabban fekvő részein fordulhat elő egy-egy viharos közeli (~60 km/h) széllökés.

* A kép illusztráció