full screen background image
Keresés
2019 április 30 - kedd
  • :
  • :
Szekszárdi Információs portál

Újabb három e-töltőállomás létesül Szekszárdon

Újabb három e-töltőállomás létesül Szekszárdon

2017.05.24. Újabb három helyszínen létesül elektromos járművek töltésére alkalmas parkolóhely Szekszárdon.

A szekszárdi önkormányzat a Nemzetgazdasági Minisztérium által kiírt „Jedlik Ányos Terv” pályázaton közel 7,5 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert elektromos töltőállomások kiépítésére. A beruházás teljes költsége mintegy 12 millió forint, a pályázaton elnyert összeget az önkormányzat 4,4 millió forint önerővel egészíti ki. Emellett az önkormányzat biztosítja az állomások helyét és a hozzájuk tartozó parkolóhelyeket. Jelenleg a támogatási szerződés kötése folyamatban van, melyet követően rövid időn belül elkezdődhetnek a kivitelezési munkálatok is – tájékoztatott a Polgármesteri Kabinet.

A városvezetés terve szerint a Béla király téren, a Tolna Megyei Balassa János Kórház előtt valamint a Babits Mihály Kulturális Központ parkolójában létesül egy-egy 2×22 kW-os teljesítményű töltőállomás. A minisztérium pályázatának célja, a közlekedésből származó üvegházhatású gázok emissziójának csökkentése, és az ország környezetkímélő gépkocsikkal történő átjárhatóságának megteremtése.

Ezzel Szekszárdon négyre bővül az e-töltőállomások száma. Mint azt megírtuk, az első e-mobility töltőállomást tavaly novemberben adták át a Piac téren álló parkolólóház alsó szintjén.

* A kép illusztráció


ElőzőIngyenes ultrahang szűrés Szekszárdon: sokan élnek a lehetőséggel KövetkezőSúlyos motoros baleset történt Dombóváron


Read previous post:
Súlyos motoros baleset történt Dombóváron

2017.05.24....

Nagydorogra vonultak a tűzoltók

2017.05.24....

Close