full screen background image
Keresés
2021 május 13 - csütörtök
  • :
  • :

Újabb hatszáz diák sportolhat jobb körülmények között Szekszárdon

Újabb hatszáz diák sportolhat jobb körülmények között Szekszárdon

2017.10.17. Újabb közel hatszáz általános iskolás sportolhat kiváló körülmények között Szekszárdon annak a műfüves labdarúgó pályának köszönhetően, melyet kedd délelőtt adtak át a Baka István Általános Iskolában.

A műfüves labdarúgó pálya – ahogy a három héttel ezelőtt a Garay János általános iskola udvarán átadott pálya is – a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) Országos Pályaépítési Programjában, az önkormányzat, illetve a Szekszárdi UFC és helyi vállalkozások összefogásával valósult meg.

A világítással is ellátott, 20×40 méter területű pálya megépítésével Szekszárd ismét tovább lépett az oktatási intézmények sportcélú fejlesztése terén – mondta Ács Rezső polgármester a pályaavatón. Mint azt kiemelte, a mai kor követelményeinek minden tekintetben megfelelő pályán az időjárási körülményektől függetlenül lehet sportolni. A műfüves pálya 25 millió forintból készült el a Szekszárdi UFC által a helyi vállalkozásoktól gyűjtött társasági adó (TAO) felhasználásával és az önkormányzat saját költségvetéséből biztosított nyolcmillió forintból – tájékoztatott a polgármester.

Fotó: Kadarka.net

Járt már a Baka iskolának és az intézmény 580 tanulójának ez a fejlesztés – fogalmazott a városvezető. Ugyanakkor hangsúlyozta, nemcsak a mindennapos testnevelés feltételeinek biztosítására alkalmas a pálya, melytől azt is remélik, hogy mozgásra ösztönzi a gyerekeket. A műfüves pályára a focizni vágyó felnőtteket is várják iskolaidő után.

Ács Rezső arról is szólt, hogy az idei év kiemelkedő a beruházások tekintetében, és ezek közül is kiemelkednek a sportcélú beruházások. Emlékeztetett, a nyár elején három műfüves sportpályát adtak át három óvodában. Mint mondta, akkor azt ígérték, hogy nem állnak le a fejlesztésekkel, mert azt szeretnék, ha a gyermekeket az iskolában is ugyanazok a jó körülmények fogadnák, mint amit az óvodában megszoktak. Az ígéret teljesült, ugyanis – mint azt megírtuk – a tanév elején a Babits Mihály Általános iskolában és a Garay János Gimnáziumban is átadtak egy-egy kültéri kosárlabdapályát, szeptember végén pedig a Garay János általános iskolában avattak műfüves focipályát. Hozzáfűzte, a többi iskolában is hasonló fejlesztések várhatók.

Fotó: Kadarka.net

Parrag Katalin intézményvezető a gondoskodást megköszönve elmondta, az iskola megérett a beruházásra, ugyanis a diákok között a foci a legnépszerűbb sportág. Hozzátette, amióta csak megépült, szinte folyamatosan foglalt a pálya, melyet a mindennapos testnevelésre is használnak.

Gerzsei Péter, a szekszárdi tankerület igazgatója arról szólt, hogy noha ettől az évtől már nem az önkormányzat működteti az iskolákat, az önkormányzat számára továbbra is fontos, hogy milyen körülmények között vannak, sportolnak a diákok és a körülmények javítására anyagi forrásaiból is áldoz. Az igazgató példaértékűnek nevezte a város hozzáállását, azt is elmondva, hogy Szekszárdon kívül nem tud olyan településről, ahol ennyi sportpályát adtak át a közelmúltban. Az igazgató kijelentette, Szekszárd és a tankerület együttműködése példaértékű.

Mercsényi Gyula, az MLSZ Tolna Megyei Igazgatósága Fegyelmi Bizottságának elnöke szintén példaértékűnek nevezte azt a támogatást, amit a szekszárdi önkormányzat biztosít a sportcélú fejlesztésekhez. Megjegyezte, Tolna megyében 16 hasonló pálya épült az elmúlt időkben, emellett további négy pálya építése van folyamatban. Hangsúlyozta, örül annak, hogy a pályák építésével lehetőségek nyílnak meg a fiatalok előtt.

Kárpáti Zoltán, a Szekszárdi UFC elnöke – aki maga is az iskola diákja volt – elmondta, a Baka iskola a klub egyfajta bázis intézménye, hiszen az intézmény sok diákja focizik az UFC-ben. A klub köszönettel tartozik a városnak azért, hogy azok a gyerekek, akik megismerkednek a labdarúgással, a fejlesztéseknek hála egyre jobb körülmények között focizhatnak – fogalmazott. Mint azt zárásként tudatta, nemcsak a gyerekeknek, de nevelőiknek, edzőiknek is óriási dolog egy-egy ilyen pálya megvalósítása, hiszen ez az Ő munkájukat is segíti és egyben annak elismerése is.

A nemzeti szalagot Mercsényi Gyula, Parrag Katalin Ács Rezső, Kárpáti Zoltán és Gerzsei Péter vágta át ünnepélyesen, ezzel hivatalosan is felavatva a pályát.

Fotó: Kadarka.net – A képgalériát lejjebb találja!

Kapcsolódó anyagok:

Dunai Antal kezdőrúgásával avattak új focipályát Szekszárdon
47 millió forintos fejlesztés zárult le a Garay általános iskolában
Csak kevés ilyet találni hazánkban, Szekszárdon már kettő van
Rendhagyó ünnepséggel indult a tanév a Garay János Gimnáziumban
Multifunkciós sportpályát avattak az 1. számú óvodában
Minden ovis álma egy ilyen különleges sportpálya
Sportpályát avattak a Mérey utcai óvodában
Negyvennégy millió forintból épülhet sportpálya a Dienes Valéria iskolában
Műfüves focipálya épül két szekszárdi általános iskolánál
A Fekete Gólyák segítségével újult meg a Garay tornacsarnoka
Sok száz diák sportolhat jobb körülmények között Szekszárdon
Read previous post:
Close