full screen background image
Keresés
2018 december 10 - hétfő
  • :
  • :
Szekszárdi Információs portál

Újabb hatszáz diák sportolhat jobb körülmények között Szekszárdon

Újabb hatszáz diák sportolhat jobb körülmények között Szekszárdon

2017.10.17. Újabb közel hatszáz általános iskolás sportolhat kiváló körülmények között Szekszárdon annak a műfüves labdarúgó pályának köszönhetően, melyet kedd délelőtt adtak át a Baka István Általános Iskolában.

2018hirdetés

A műfüves labdarúgó pálya – ahogy a három héttel ezelőtt a Garay János általános iskola udvarán átadott pálya is – a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) Országos Pályaépítési Programjában, az önkormányzat, illetve a Szekszárdi UFC és helyi vállalkozások összefogásával valósult meg.

A világítással is ellátott, 20×40 méter területű pálya megépítésével Szekszárd ismét tovább lépett az oktatási intézmények sportcélú fejlesztése terén – mondta Ács Rezső polgármester a pályaavatón. Mint azt kiemelte, a mai kor követelményeinek minden tekintetben megfelelő pályán az időjárási körülményektől függetlenül lehet sportolni. A műfüves pálya 25 millió forintból készült el a Szekszárdi UFC által a helyi vállalkozásoktól gyűjtött társasági adó (TAO) felhasználásával és az önkormányzat saját költségvetéséből biztosított nyolcmillió forintból – tájékoztatott a polgármester.

Fotó: Kadarka.net

Járt már a Baka iskolának és az intézmény 580 tanulójának ez a fejlesztés – fogalmazott a városvezető. Ugyanakkor hangsúlyozta, nemcsak a mindennapos testnevelés feltételeinek biztosítására alkalmas a pálya, melytől azt is remélik, hogy mozgásra ösztönzi a gyerekeket. A műfüves pályára a focizni vágyó felnőtteket is várják iskolaidő után.

Ács Rezső arról is szólt, hogy az idei év kiemelkedő a beruházások tekintetében, és ezek közül is kiemelkednek a sportcélú beruházások. Emlékeztetett, a nyár elején három műfüves sportpályát adtak át három óvodában. Mint mondta, akkor azt ígérték, hogy nem állnak le a fejlesztésekkel, mert azt szeretnék, ha a gyermekeket az iskolában is ugyanazok a jó körülmények fogadnák, mint amit az óvodában megszoktak. Az ígéret teljesült, ugyanis – mint azt megírtuk – a tanév elején a Babits Mihály Általános iskolában és a Garay János Gimnáziumban is átadtak egy-egy kültéri kosárlabdapályát, szeptember végén pedig a Garay János általános iskolában avattak műfüves focipályát. Hozzáfűzte, a többi iskolában is hasonló fejlesztések várhatók.

Fotó: Kadarka.net

Parrag Katalin intézményvezető a gondoskodást megköszönve elmondta, az iskola megérett a beruházásra, ugyanis a diákok között a foci a legnépszerűbb sportág. Hozzátette, amióta csak megépült, szinte folyamatosan foglalt a pálya, melyet a mindennapos testnevelésre is használnak.

Gerzsei Péter, a szekszárdi tankerület igazgatója arról szólt, hogy noha ettől az évtől már nem az önkormányzat működteti az iskolákat, az önkormányzat számára továbbra is fontos, hogy milyen körülmények között vannak, sportolnak a diákok és a körülmények javítására anyagi forrásaiból is áldoz. Az igazgató példaértékűnek nevezte a város hozzáállását, azt is elmondva, hogy Szekszárdon kívül nem tud olyan településről, ahol ennyi sportpályát adtak át a közelmúltban. Az igazgató kijelentette, Szekszárd és a tankerület együttműködése példaértékű.

Mercsényi Gyula, az MLSZ Tolna Megyei Igazgatósága Fegyelmi Bizottságának elnöke szintén példaértékűnek nevezte azt a támogatást, amit a szekszárdi önkormányzat biztosít a sportcélú fejlesztésekhez. Megjegyezte, Tolna megyében 16 hasonló pálya épült az elmúlt időkben, emellett további négy pálya építése van folyamatban. Hangsúlyozta, örül annak, hogy a pályák építésével lehetőségek nyílnak meg a fiatalok előtt.

Kárpáti Zoltán, a Szekszárdi UFC elnöke – aki maga is az iskola diákja volt – elmondta, a Baka iskola a klub egyfajta bázis intézménye, hiszen az intézmény sok diákja focizik az UFC-ben. A klub köszönettel tartozik a városnak azért, hogy azok a gyerekek, akik megismerkednek a labdarúgással, a fejlesztéseknek hála egyre jobb körülmények között focizhatnak – fogalmazott. Mint azt zárásként tudatta, nemcsak a gyerekeknek, de nevelőiknek, edzőiknek is óriási dolog egy-egy ilyen pálya megvalósítása, hiszen ez az Ő munkájukat is segíti és egyben annak elismerése is.

A nemzeti szalagot Mercsényi Gyula, Parrag Katalin Ács Rezső, Kárpáti Zoltán és Gerzsei Péter vágta át ünnepélyesen, ezzel hivatalosan is felavatva a pályát.

Fotó: Kadarka.net – A képgalériát lejjebb találja!

Kapcsolódó anyagok:

Dunai Antal kezdőrúgásával avattak új focipályát Szekszárdon
47 millió forintos fejlesztés zárult le a Garay általános iskolában
Csak kevés ilyet találni hazánkban, Szekszárdon már kettő van
Rendhagyó ünnepséggel indult a tanév a Garay János Gimnáziumban
Multifunkciós sportpályát avattak az 1. számú óvodában
Minden ovis álma egy ilyen különleges sportpálya
Sportpályát avattak a Mérey utcai óvodában
Negyvennégy millió forintból épülhet sportpálya a Dienes Valéria iskolában
Műfüves focipálya épül két szekszárdi általános iskolánál
A Fekete Gólyák segítségével újult meg a Garay tornacsarnoka
Sok száz diák sportolhat jobb körülmények között Szekszárdon


Gerzsei Péter Kárpáti Zoltán Parrag Katalin UFC Szekszárd
ElőzőNem a bűnüldözési statisztika számít, hanem az emberek véleménye KövetkezőFelborult egy autó az M6-os autópályán


Read previous post:
Felborult egy autó az M6-os autópályán

2017.10.17....

Megsérült egy kerékpáros, aki autó elé hajtott Szekszárdon

2017.10.17....

Close