full screen background image
Keresés
2019 december 28 - szombat
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

Újabb háziorvosi rendelő újul meg Szekszárdon

Újabb háziorvosi rendelő újul meg Szekszárdon

2018.11.13. Mintegy 24 millió forintból megújul a Kölcsey lakótelep 25. szám alatt működő két háziorvosi rendelő. A 2-es és a 4-es számú háziorvosi körzethez tartozó betegeket csütörtöktől a Rendelőintézetben fogadja dr. Kárpáti Eszter és dr. Bóvári Klára.

A Kölcsey lakótelep 25. szám alatt működő 2-es és 4-es számú háziorvosi körzetnek helyet adó rendelő felújításával folytatódnak az egészségügyi fejlesztések Szekszárdon. A rendelő felújítása a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP) elnyert 18 millió forintos támogatásból és az önkormányzat által a költségvetéséből biztosított 6 millió forintból valósul meg – közölte Ács Rezső polgármester a helyszínen kedd délelőtt megtartott sajtótájékoztatón. Mint részletezte, a teljes körű rekonstrukció részeként többek között kicserélik a gépészeti berendezéseket, megújulnak a vizesblokkok és a személyzeti öltözők, és akadálymentesítik a rendelőt.

A polgármester emlékeztetett, az egészségügyi fejlesztések részeként az elmúlt években több háziorvosi rendelőt, így a Kandó Kálmán utcai, és a Mikes utcában található rendelőt is felújították. Hangsúlyozta, amellett, hogy a fejlesztések a betegek érdekét szolgálják úgy véli, hogy akkor lehet az alap egészségügyi ellátást biztosítani, ha a feladat ellátásához szükséges orvosokat is a városba lehet csábítani. Hozzátette, ehhez megfelelő munkakörülmények szükségesek.

Dr. Haag Éva alpolgármester, a körzet képviselője hozzáfűzte, a felújítás alkalmával energetikai korszerűsítést is végeznek. Emlékeztetett, az önkormányzat és a Balassa János megyei kórházzal korábban ingatlanhasználati megállapodást kötött. Ennek nyomán a felújítás mintegy négy hónapja alatt a két körzet betegeit a Rendelőintézet földszintjén található helyiségben fogadja majd dr. Bóvári Klára, illetve dr. Kárpáti Eszter.

Dr. Bóvári Klára háziorvos örömét fejezte ki a felújítás kapcsán. Mint fogalmazott, a több mint harminc éve kialakított rendelő megérett a felújításra. Hozzátette, a két háziorvosi körzethez összesen több mint háromezer lakos tartozik, felújításnak köszönhetően pedig szebb és modernebb körülmények között tudják majd ellátni a betegeket. Emellett az energetikai korszerűsítésnek köszönhetően rezsiköltségeik is nagyban csökkenek.

A háziorvos felhívta a figyelmet, a rendelő november 14-én szerdán „költözik” a Rendelőintézetbe, ahol csütörtöktől várják a betegeket, akiknek hívását továbbra is a (74) 311 992-es telefonszámon várják.

A képen: dr. Haag Éva (b), Ács Rezső és dr. Bóvári Klára. Fotó: Kadarka.net


dr. Bóvári Klára háziorvos
ElőzőMagyar találmányokról és feltalálókról szólt a bonyhádi vetélkedő


Read previous post:
Close