full screen background image
Keresés
2020 február 20 - csütörtök
  • :
  • :
tolnamegyeivakok.hu

hirdetés

Újabb nyolc rászoruló család kapott füstérzékelőt

Újabb nyolc rászoruló család kapott füstérzékelőt

2019.03.28. Nyolc rászoruló család részére adott át füstérzékelőt a Dombóvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség a Katolikus Karitász és a Vöröskereszt közreműködésével a “Ne gyújtsa! Gyűjtse!” kampány keretében. A füstérzékelőkből két-két dombóvári, döbröközi és kurdi, valamint egy-egy gunarasi és kaposszekcsői családnak jutott ezúttal.

A program egyik célja, hogy felhívja a figyelmet a lakástüzek és az abból eredő sérülések megelőzésére, a biztonságos fűtésre, a tűzvédelmi szabályok betartására, és arra ösztönözze a lakosságot, hogy minél többen helyezzenek el otthonukban füstérzékelőt.

A lakástüzek nagy része legtöbbször figyelmetlenségből és valamilyen nyílt lánggal összefüggő tevékenység következtében keletkezik. Ilyen a fűtés és a sütés-főzés, ugyanakkor még mindig gyakoriak az elektromos eredetű tüzek is. Egy lakástűz esetén csak percek állnak a lakók rendelkezésére, hogy biztonsággal elhagyják otthonukat. A tűz kezdeti szakaszában általában először füst képződik, ezt észlelve a füstérzékelők átlagosan egy percen belül jeleznek, így adva nagyobb esélyt a menekülésre, esetleg a tűz kezdeti szakaszának eloltására.

A „Ne gyújtsa! Gyűjtse!” kampányt még 2018 szeptemberében indította a katasztrófavédelem és a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. azzal a céllal, hogy a tűzesetek és a sérülések megelőzése, visszaszorítása érdekében a hulladékégetés veszélyeire, a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára hívja fel a figyelmet.

Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Read previous post:
Close