full screen background image
Keresés
2021 június 12 - szombat
  • :
  • :

Újabb támogatásra javasolt pályázatokat küld a közgyűlés a minisztériumba

Újabb támogatásra javasolt pályázatokat küld a közgyűlés a minisztériumba

2017.05.27. Péntek délelőtt ülésezett a Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlése, melynek eredményeként ismét számos támogatásra javasolt megyei projekt kerül a döntéshozók asztalára. A tanácskozáson a Közgyűlés tagjai elköszöntek a megyei rendőrfőkapitánytól, és többek között döntöttek a Sió projekt egyik beruházása kapcsán is. Az ülésen kiderült: jól haladnak a klímarendezvények a megyében.

Több mint harminc TOP (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program) pályázat által újabb milliárdos nagyságrendű források érkezhetnek a megyébe, ennek érdekében a Fidesz-KDNP közgyűlési tagjai támogató döntést hoztak, amelyhez Szabó Loránd (DK) és Vaszari Tibor (MSZP) szavazatukkal nem járultak hozzá.

A testület elfogadta a beszámolót, amely a harminc milliós megyei klímavédelmi projekt végrehajtásáról, eredményeiről tájékoztat. Ebből kiderült, hogy a megyei klímastratégia kidolgozása, az éghajlatváltozási platform működtetése jó úton haladnak, és a különböző megyei helyszíneken tervezett klímarendezvényekből hatot sikeresen meg is tartottak. A programok a környezettudatos szemléletmód jegyében hangsúlyozzák a globális felmelegedés elleni harc fontosságát.

Fotó: Ótós Réka.

Az ülés témája volt a Sió projekt is, amelynek első üteme megvalósításához – a legutóbbi döntések alapján – 300 millió forintot nyert a megye projektje a TOP keretében. A kapcsolódó előterjesztés a megyei és a megyeszékhelyi önkormányzatok együttműködését tárgyalta. A testület egyhangúlag támogatta a megállapodást, amely Szekszárd város és a megyei önkormányzat között jön létre, a Sió szekszárdi szakaszán épülő turisztikai szolgáltató központ létrehozása érdekében. A szolgáltató központ megvalósítása szerves része a Sió lehetőségeit feltáró programnak, mely révén a folyó menti vidék keresett turisztikai célponttá válik.

Utolsó beszámolóját tartotta a megyei grémium előtt dr. Soczó László megyei rendőrfőkapitány. A szakmai jelentésből világosan kitűnt, hogy a megyei rendőri munkát az eredményesség és a fegyelem jellemezte a tavalyi évben. Soczó László sikernek nevezte, hogy a települések saját rendőrüknek tekintik a körzeti megbízottat, ami az önkormányzatok és a rendőrség jó együttműködését fémjelzi. Külön köszönettel illette a megyei önkormányzatot, amiért az mellszélességgel áll a Bűnmegelőzési Tanács újjáalakítása és működtetése mellett.

Papp Károly országos rendőrfőkapitány tájékoztatta a közgyűlést: augusztus első napjától kezdi meg hivatalát az új megyei vezető. A leköszönő kapitány kérte, hogy utódját is ugyanilyen segítő módon támogassa a megye. Fehérvári Tamás elnök a közgyűlés nevében köszönt el Soczó Lászlótól, kiemelve a közös ügyek mentén tapasztalt partnerséget. A rendőrfőkapitány elmondta, több mint négy évtizedes munka után búcsúzik, mely alatt több helyen is szolgált; végezetül leszögezte: „Tolna megyei vagyok!”

A vezető képen: dr. Gábor Ferenc megyei főjegyző, Fehérvári Tamás, a megyei közgyűlés elnöke és Ribányi József a megyei közgyűlés alelnöke. Fotó: Ótós Réka

Forrás: Tolna Megyei Önkormányzat
Read previous post:
Close