full screen background image
Keresés
2021 április 11 - vasárnap
  • :
  • :

Újfajta táblák figyelmeztetik az autósokat a 6-os út mentén Tolnában

Újfajta táblák figyelmeztetik az autósokat a 6-os út mentén Tolnában

2018.12.11. Négy új – figyelemfelhívó – táblát állított fel a Tolna Megyei Baleset-megelőzési Bizottság a Magyar Közút Nonprofit Zrt. közreműködésével a megyében.

Tolna megye közútjain a megyei baleset-megelőzési bizottság 2006-ben figyelemfelhívó táblákat helyezett el. Az idő múlásával a táblák állapota jelentősen romlott, ezért 2017-ben a bizottság új jelzések felállítását kezdeményezte. A baleseti adatok és okok elemzését követően a 6-os számú főút mentén négy óriásplakát kihelyezéséről döntött a testület. A táblák felállítása az elmúlt hetekben fejeződött be – tájékoztatott a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság (TMRFK).

A helyszínek feltérképezését követően a főút 97-es kilométerszelvényénél – Dunaföldvár közelében – kihelyezett óriásplakát a passzív biztonsági eszközök használatának fontosságára hívja fel a figyelmet.

A Szekszárd határában elhelyezett tábla egy általános figyelemfelhívó óriásplakát, mely egy rossz döntés miatt bekövetkező balesetre és annak következményeire irányítja az arra közlekedők figyelmét.

A 6-os számú főút Sötétvölgy és Kakasd közötti szakaszán az elmúlt években több halálos baleset is történt a gyorshajtás miatt. Ez a terület a vadak vonuló útvonalának is a része, ezért számos vadelütés volt itt az elmúlt időszakban.

A Tolna Megyei Baleset-megelőzési Bizottság ezek miatt erre az útszakaszra újításként egy kétoldalú táblát helyezett el, melynek egyik felén a gyorshajtás veszélyeire és következményeire, másik felén pedig a vadveszélyre hívja fel a figyelmet.

A megye déli határában kihelyezett óriásplakát – Bonyhád közelében – az ittas járművezetés veszélyeire és következményeire fókuszál.

A projekt megvalósulását az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottsága támogatta. A táblák kihelyezésében és a helyszínek felmérésében a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Tolna Megyei Igazgatósága segítette a rendőrség munkáját.

Fotó: TMRFK