full screen background image
Keresés
2021 január 23 - szombat
  • :
  • :

„Újra indul az élet” Szekszárdon is

„Újra indul az élet” Szekszárdon is

2020.05.04. Magyarország kormányának döntése értelmében – a koronavírus-járvány elleni védekezés új szakaszába lépve – a vidéki településeken feloldották a kijárási korlátozást, és több területen is könnyítettek a veszélyhelyzeti szabályokon – lehetővé téve például a sporttevékenységek újra indulását.

A témában hétfő délután tartott sajtótájékoztatóján Ács Rezső, Szekszárd polgármestere elöljáróban elmondta, a szekszárdi polgárok elmúlt hetekben tanúsított fegyelmezett viselkedésének is köszönhetően az intézkedések elérték a céljukat, ezért az alábbi intézkedéseket hozta meg az önkormányzat: Szekszárd város piacterét 2020. május 9-től (szombat) újra kinyitják. A piacot a 65. életévüket betöltött személyek 8:00 és 10:00 óra között látogathatják, míg a 65 év alattiak reggel 6:00 és 8:00 óra között, illetve 10:00 óra után vásárolhatnak. A higiénés feltételek, valamint az árusok egymástól való biztonságos távolságának betartására az üzemeltető Vagyonkezelő Kft. köteles ügyelni.

A Városi Sportcsarnokot és a Szekszárdi Sportközpont NKft. által üzemeltetett létesítményeket 2020. május 4. határnaptól megnyitják a látogatók számára. Ács Rezső hozzátette, az üzemeltető Sportközpont ügyvezetőjét a kormányrendeletben foglalt intézkedések biztosítására kérte, vagyis sportrendezvények nézők nélkül, zárt körülmények között tarthatók, illetve sportegyesületek által szervezett, valamint az amatőr-, a szabadidős- és a tömegsport célú edzésen való részvétel megengedett.

A városi Családbarát Strand- és Élményfürdő, valamint az ideiglenes fedett uszoda és szauna bezárásáról szóló 112/2020. (III.13.) határozatban foglalt döntését ugyancsak május 4-től a polgármester visszavonta, és utasította az üzemeltető Szekszárdi Sportközpont NKft. ügyvezetőjét a Kormányrendelet 2. §-ban foglalt védelmi intézkedések betartatására, a határozat végrehajtására.

A kormány döntése értelmében a vendéglátó egységek kinyithatják teraszukat, kerthelyiségüket a vendégek előtt. Az önkormányzat az erre vonatkozó közterület-használati igényeket igyekszik 24 órán belül kiadni. Továbbá szeptemberig mentesülnek a díjfizetési kötelezettség alól.

A parkolás továbbra is díjmentes a város területén, és készülőben van egy rendelkezés, melyben a házasságkötések kapcsán tenne enyhítéseket az önkormányzat a résztvevők létszámát illetően. A most érvényes rendelet értelmében ugyanis a szertartáson a házasulandó páron kívül csak egy-egy tanú lehet jelen.

„Végezetül arra kérek mindenkit, hogy továbbra is vigyázzunk egymásra, a hatályos szabályokat betartva óvjuk magunkat a vírusfertőzéstől” – zárta tájékoztatóját Ács Rezső polgármester.

Március 16-tól biztosítanak gyerekfelügyeletet Az önkormányzati fenntartású nevelési- és oktatási intézményekben

Az önkormányzati fenntartású nevelési- és oktatási intézményekben március 16-tól, azok bezárásától biztosítanak gyerekfelügyeletet. Ács Rezső most azt kérte, az ügyeletet az egyéb fenntartású intézményekben is biztosítsák. A polgármester hozzátette, mintegy 260 idős szekszárdinak és 430 gyermeknek viszik házhoz az ételt, és közel 200 alkalommal segítettek az önkéntesek bevásárlásban, gyógyszerek kiváltásában. Védőfelszerelések tekintetében az ellátás folyamatos, jelenleg 17,5 ezer maszk és 31 ezer kesztyű van raktáron. Ács Rezső elmondta, információja szerint jelenleg 14-15 fő tartózkodik hatósági- vagy önkéntes karanténban Szekszárdon.

Forrás:
F. L. – Szekszárdi Vasárnap. Fotó: Kiss Albert
Read previous post:
Close