full screen background image
Keresés
2021 július 25 - vasárnap
  • :
  • :

Újra visszatér a hőség!

Újra visszatér a hőség!

2019.08.09. Kánikulára kell számítani a hétvégén Szekszárdon és környékén, ahol 30 fok feletti csúcshőmérsékletek várhatók.

Az OMSZ előrejelzése szerint Szekszárdon és környékén péntek hajnalban 19, napközben 31, szombat hajnalban 19, napközben 33, vasárnap hajnalban 19, napközben 32 fok körül alakul a hőmérséklet. Az előrejelzés alapján pénteken mérsékelt, szombaton és vasárnap mérsékelt, időnként erős légmozgásra lehet számítani. Az égbolt pénteken kissé felhős, szombaton és vasárnap derült lesz. Pénteken elenyésző mennyiségű csapadékra van kilátás.

A hőség miatt szombatra elsőfokú figyelmeztető jelzést adott ki az OMSZ. A figyelmeztetés szerint a napi középhőmérséklet 25 fok felett várható.

Hétfőn tovább nő, majd csökkennek a csúcshőmérsékletek. Hétfőn hajnalban 21, napközben 36, kedd hajnalban 22, napközben 31, szerda hajnalban 19, napközben 27 fok valószínű Szekszárdon és környékén. Szerdáén mintegy 9 mm csapadék nem várható.

Országos előrejelzés

Pénteken napos idő várható csapadék nélkül. A leghidegebb órákban 14-20 fok lesz. Napközben 27-32 fokig melegszik a levegő.

Szombaton általában derült lesz az ég, csapadék nem valószínű. A minimumhőmérséklet 12-21, a maximumhőmérséklet 30-34 fok között várható.

Vasárnap is általában derült vagy gyengén felhős lesz az ég, északon képződhet helyenként több gomolyfelhő, és arrafelé egy-egy zápor, zivatar is előfordulhat. A legalacsonyabb hőmérséklet 15-22, a legmagasabb 28-34 fok között valószínű – olvasható az előrejelzésben.

Illusztráció: Kadarka.net

Kadarka.net/MTI
Read previous post:
Close