full screen background image
Keresés
2021 január 23 - szombat
  • :
  • :

Újraélesztő készülékkel gazdagodott a Szekszárdi Sportközpont

Újraélesztő készülékkel gazdagodott a Szekszárdi Sportközpont

2018.07.05. Újraélesztő készülékkel gazdagodott a Szekszárdi Sportközpont. A mobil készüléket szükség esetén nem csak a sporttelep területén tudják majd használni, hanem a városi rendezvényeken is.

A mintegy 400 ezer forint értékű defibrillátort a Magyar Labdarúgó Szövetség pályázata segítségével szerezték be, a városnak pedig mindössze 40 ezer forint önrésszel kellett hozzájárulnia a készülék árához – mondta el csütörtök délután Ács Rezső polgármester a Szekszárdi Családbarát Strand- és Élményfürdőben tartott sajtótájékoztatón.

Mint azt a városvezető tudatta, lényeges, hogy a különböző városi rendezvényeken, sporteseményeken lévők biztonságban érezzék magukat, biztonságban legyenek. Ezen kívül bizonyos jellegű sporteseményeken előírás, hogy legyen újraélesztő eszköz, ezért is rendkívül fontos a defibrillátor megléte. Az újraélesztő a Sportcsarnok portáján lesz elhelyezve, de az eszköz mobil, így vinni tudják bármely olyan rendezvényre, ahol szükség lehet rá.

Ács Rezső arról is szólt, hogy a Sportközpont területén tudomása szerint még sosem volt szükség újraélesztő készülék használatára, ám előre kell gondolkodni és ez a berendezés plusz biztonságot kínál. Hozzátette, a létrejövő majdani fejlesztések – mint az új sportuszoda, sportcsarnok és rekreációs központ – megvalósulása után még többen keresik majd fel a sporttelep területét, ezért is jó, hogy sikerült beszerezni a defibrillátort, mely a hétköznapokon is növeli a biztonságot.

A hétköznapokon és a rendezvényeken, sporteseményeken is növeli a biztonságot a beszerzett újraélesztő készülék. Fotó: Kadarka.net

Ugyancsak tudatta, a személyzet megkapta a készülék használatához szükséges kiképzést. Hozzáfűzte, hozzá nem értők is használhatják a defibrillátort, ugyanis a készülék lépésről lépésre részletes tájékoztatást ad magyar nyelven az alkalmazás mikéntjéről.

Csillag Balázs, a Szekszárdi Sportközpont vezetője megerősítette, szerencsére még valóban sosem kellett használni defibrillátort a sporttelep területén. Elmondta, minden műszakban dolgozik egy-egy olyan munkatárs, akit kiképeztek a készülék használatára. Hozzátette, az élményfürdőben dolgozó úszómesterek is közéjük tartoznak, emellett ők életmentő képesítéssel is rendelkeznek. Megosztotta, az Országos Mentőszolgálattal való együttműködés keretében a mentőszolgálat munkatársai minden évben tartanak az újraélesztéssel kapcsolatos oktatást.

A képen Ács Rezső (j) a kezében a defibrillátorral, valamint Csillag Balázs. Fotó: Kadarka.net
Read previous post:
Close