full screen background image
Keresés
2022 január 20 - csütörtök
  • :
  • :

Újraválasztotta elnökének Palotásné Kővári Teréziát a mérnöki kamara

Újraválasztotta elnökének Palotásné Kővári Teréziát a mérnöki kamara

2017.02.20. Újraválasztották elnöknek Palotásné Kővári Teréziát a Tolna Megyei Mérnöki Kamara tisztújító taggyűlésén, pénteken a Mészáros Borházban. A gyűlésen két díjat és két örökös tag címet is átadtak.

A taggyűlésen megjelenteket Barsiné Pataky Etelka, a Magyar Mérnöki Kamara elnöke videóüzenetben köszöntötte. Az elnök üzenetében többek között arra irányított rá a figyelmet, hogy a hamarosan meginduló, tervezett új paksi atomerőművi blokkok építése az elkövetkező évek, évtizedek meghatározó fejlesztése lesz, amiben a mérnökökre komoly feladatok hárulnak.

Palotásné Kővári Terézia, a Tolna Megyei Mérnöki Kamara elnöke a 2016-os év főbb eseményeire visszatekintve elmondta, mozgalmas éven van túl a megyei kamara. Tavaly kilenc alkalommal tartottak ülést, és pályázat útján kétszer nyertek ötmillió forintot, melyet eszközbeszerzése, illetve egyéb célokra fordítottak. Az elnök kiemelte a Tolna Megyei Önkormányzattal való együttműködést, melynek keretében a 2020-ig tartó fejlesztési ciklusra vonatkozó fejlesztési tervek kidolgozásában vettek részt aktívan. Hozzátette, a klímastratégia kidolgozásában ugyancsak segítséget nyújtanak a megyei önkormányzatnak.

November 7-én tartották díszemlékülésüket, melyet a kamara megalakulásának 20 évfordulója tiszteletére, az országban elsőként megalakult megyei kamaraként rendeztek meg. Az eseményen emléktáblát avattak a 20 évvel ezelőtt elsőként megalakult megyei kamara, és annak alapító-elnöke, Bohli Antal tiszteletére. Emellett szakmai kiránduláson tekintették meg a Dagály Uszoda építési munkálatait Budapesten, valamint a Samsonite telephely bővítés munkáit Szekszárdon.

Tisztújító taggyűlés a Mészáros Borházban. Fotó: Kadarka.net

Igaz már az idén, de nagy sikerrel, mintegy 180 résztvevővel rendezték meg a 21. hagyományos mérnökbált a PTE KPVK-n, ahol elsőként nyújtották át a Bohli Antal Ifjúsági Díjat, melyet Molnár Szabolcs vehetett át.

Ezt követően, a rendezvény részeként átadták a Kőrösi Miklós Díjat, melyet dr. Orbán Gyula okleveles vegyészmérnök vehetett át kiemelkedő munkájáért. Ugyancsak átadták a Tolna Megyei Mérnöki Alkotói Díját, melyet kiemelkedő tevékenysége elismeréséül Bánki Ede gépészmérnöknek nyújtott át Palotásné Kővári Terézia. Az elnök egy-egy örökös tag címet is átadott a 2016-ban 75. életévét betöltött két kamarai tag, Czeider Károly mélyépítő mérnök és Kern József okleveles építőmérnök részére.

Ezután a taggyűlés résztvevői elfogadták a megyei kamara tavalyi évre vonatkozó beszámolóját és pénzügyi tervét. A tagok ezt követően titkos szavazás útján Palotásné Kővári Terézia okleveles építőmérnököt elnöknek, Fenyvesi Csaba okleveles gépészmérnököt pedig alelnöknek választották meg a következő négy éves ciklusra. Elnökségi tag lett Baloghné Gaál Zsófia okleveles környezetmérnök, Korcsmár István vízépítési szakmérnök, Péri Gábor okleveles építőmérnök, Simon Zoltán épületgépész mérnök, és Szente Károly földmérő mérnök.

A vezető képen: Palotásné Kővári Terézia, a megyei mérnöki kamara elnöke (b2), Zarándy Pál, a Magyar Mérnöki Kamara elnökségi tagja (j2), Sipos  László, a megyei mérnöki kamara alelnöke (b1), illetve  Kadlicskó Krisztián állami főépítész (j1).

Fotó: Kadarka.net
Read previous post:
Close