full screen background image
Keresés
2022 január 14 - péntek
  • :
  • :

Újszerű kezdeményezéssel teremtettek jobb körülményeket

Újszerű kezdeményezéssel teremtettek jobb körülményeket

2015.09.10. Óvódás gyermekek arcára csalt vidámságot, és ismét életre keltette a Babits iskola informatikai rendszerét a CabTec Kft. egymillió forint értékű adománya Szekszárdon.

Boldogan vették használatba a CabTec Kft. segítségével beszerzett játékokat a gyermekek a 2-es számú óvodában csütörtök délelőtt. Az ovisok nagy izgalommal és lelkesedéssel bontották ki a vadonatúj társasjátékokat, melyeket Ács Rezső polgármester személyesen vitt el nekik. A cég felajánlásának köszönhetően összesen három óvoda, illetve növendékei, valamint egy iskola kapott hasznos adományt.

Az ajándékok átadását megelőzően Ács Rezső polgármester, és Török Csaba a CabTec szekszárdi telephelyének vezetője, valamint az érintett intézmények vezetői adtak betekintést a részletekbe a Babits Mihály Kulturális Központban tartott sajtótájékoztatón.

Városvezetőként büszke arra, hogy a szekszárdi vállalkozások komolyan veszik a társadalmi szerepvállalás feladatát és igyekeznek a városi intézményeknek segítséget nyújtani – emelte ki bevezetőjében Ács Rezső. Az önkormányzatot a CabTec Kft. kereste meg az újszerű kezdeményezéssel, mellyel az óvodás gyermekek és általános iskolák diákok számára szeretnének jobb körülményeket teremteni. A város pedig az ötlet mellé állt.

Sajtótájékoztatón számoltak be a kezdeményezés részleteiről Fotó: Kiss Albert

A támogatásnak köszönhetően az 1-es, illetve a 2-es számú, valamint a Gyermeklánc óvoda és a Babits Mihály Általános Iskola jutott egymillió forintos plusz forráshoz. Ebből a keretből az intézményvezetők és szülők véleménye alapján állították össze a legszükségesebb dolgok listáját – mondta el a polgármester.

A segítség éppen időben jött a Babits iskolának, melynek szervere felmondta a szolgálatot. Az iskola működésében gondot okozó problémát a Cabtec felajánlásának köszönhetően azonban hamar orvosolni tudták. Az adományból ugyanis egy új szervert vásároltak az általános iskola részére. Mivel ma már egy intézmény sem működhet korszerű informatikai rendszer nélkül, kiemelt figyelmet szenteltek ennek a területnek. Az adományból tudtak beszerezni három laptopot és egy asztali számítógépet is. Ezeket a három óvoda dolgozói használják majd munkájukhoz. Az óvodások pedig rengeteg játékkal gyarapodtak az adománynak hála – tudatta Ács Rezső. A város a továbbiakban is dolgozik azon,  hogy ezt a programot tovább vigye és más iskoláknak, óvodáknak is segítséget nyújtson – zárta le Ács Rezső.

A CabTec akciója pozitív üzenet a munkavállalók felé, akiket ezen a módon is támogatni szeretne a vállalat. A szekszárdi telephelyén 520 főt foglalkoztató, kábelgyártással foglalkozó autóipar beszállító szerette volna növelni társadalmi szerepvállalását. Ezért keresték meg a szekszárdi önkormányzatot – tájékoztatott Török Csaba, a CabTec Szekszárdi üzemének vezetője. Mivel a cégnél dolgozók gyermekeinek nagy része óvodás és iskolás korú, ezért úgy határoztak,  hogy óvodákat és iskolákat részesítenek támogatásban. Ezáltal egyben dolgozóik komfortját, jólétét is növelhetik. A CabTec további hasonló  együttműködést tervez a várossal – zárta le az igazgató, aki reméli, hogy a példát más helyi vállalkozások is követik.

A CabTec kecskeméti üzemének segítségével tévé készülékeket vásároltak a Bács-Kiskun megyei kórház csecsemő osztályának, hogy a kicsik gyógyulás közben mesét nézhessenek

Pappné Kutas Annamária a Babits Mihály Általános Iskola igazgatója elmondta, bár már nem az önkormányzat fenntartásában működnek, mégis nagyon sok segítséget kapnak a várostól. Hozzátette, angol-informatika szakos iskolaként elengedhetetlen, hogy a számítógépes rendszer jól működjön. A szerver meghibásodása nagy gondot jelentett, de szerencsére pont időben jött a segítség – számolt be az iskolaigazgató, aki a szülők is diákok nevében megköszönte a segítséget.

Útban az ajándékokkal Fotó: Kiss Albert

A gyerekek már nagyon várják az ajándékokat – mondta el Horváth Erika a 2. számú óvoda vezetője, aki szintén köszönetet mondott a segítségért.
A sajtótájékoztató lezárását már csak ez is indokolta, nem beszélve a Babits Iskola életre keltésre váró informatikai rendszeréről. A polgármester és Török Csaba ezt követően személyesen vitte el az ajándékokat a Mérey utcai intézménybe, ahol hamar kiderült, hogy az igazgató egyáltalán nem túlzott. A gyermekeknek ugyanis láthatóan nagy boldogságot szereztek az új játékok.

A vezetőképen (legfelül) a sajtótájékoztató és a 2. számú óvoda Mérey utcai intézményének boldog ovisai az új játékokkal

Fotó: Kiss Albert
Read previous post:
Close