full screen background image
Keresés
2018 december 13 - csütörtök
  • :
  • :

Megújult online felületek tájékoztatnak az uniós forrásokról

Megújult online felületek tájékoztatnak az uniós forrásokról

2016.04.26. Megújult honlapok tájékoztatnak a közvetlenül elnyerhető uniós forrásokról.

A Magyar Fejlesztési Központ online felületeinek fejlesztéseit Kiss Antal, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium miniszteri biztosa ismertette a keddi sajtótájékoztatón Budapesten.

2018hirdetés

A jelenleg is több mint száz nyitott pályázatot rendszerezetten ismertető www.palyazatokmagyarul.eu honlapon a színnel és betűkombinációkkal jelölt témakategóriák száma megkétszereződött. Új funkcióként közvetlenül is lehet keresni a pályázatok és a lehetséges konzorciumi partnerek között.

A mintegy 11 milliárd forintnyi elnyert támogatás történetét taglaló www.nyeromagyarok.eu célja a szemléletformálás, a céltudatos, innovatív pályázói hozzáállás kialakítása, a jó gyakorlatok megosztásával.

Az oldal Kéry Anna Lilla Mesés Magyarok című sorozatával bővült, amely a projekteket mesés formában, a gyerekek számára is érthetően mutatja be. Az “akadálymentesített” honlapon mostantól sikeres pályázatokról szóló új hanganyagok is meghallgathatók, így a vakok és gyengénlátóknak is elérhetők – hangsúlyozta a miniszteri biztos.

Elmondta: a palyazatokmagyarul.eu elérte az ötszázezer oldalletöltést és elkészült az ötvenedik “nyerőmagyarok” interjú is.

A sajtótájékoztatón Kiss Antal Ferjancsik Domonkossal, a Vasas vívószakosztályának elnökével, világbajnok és olimpiai egyéni 4. helyezett kardvívóval a pályázati tájékozódásról és tervezésről, Süli Jánossal, Paks polgármesterével az Elena pénzügyi eszköz alkalmazásával a paksi hulladékenergia felhasználását, elektromos buszok gyártását és beszerzését célzó projekt előkészítéséről beszélgetett.

Mint azt megírtuk, tavaly szeptemberben együttműködési megállapodást kötött Szekszárd és Paks önkormányzata. A megállapodás részét képezi, hogy Szekszárd társul Paks elektromos mobilitási programjához, melyhez eddig 18 település csatlakozott. A programra Pakson 1,5 millió eurós uniós támogatásra számítanak. Elsőként azonban hazai pályázati források útján tíz elektromos busz beszerzését tervezik 1,2-1,4 milliárd forintból.

A rendezvényen három nyertes projektgazda is bemutatta támogatott programját: a Walkable Future Kft. 50 ezer eurót (15,6 millió forint) használhat fel a súlyos alsó végtagi gyengeséggel élő, járásban, helyváltoztatásban, a mindennapi tevékenységekben korlátozott gyermekek, fiatal felnőttek részére jobb életminőséget lehetővé tevő moduláris alsó végtagi, motoros meghajtású ortézis létrehozására.

A Hungaro Lux Kft. OptiLight projektje 1,7 millió eurót fordíthat egy kétrétegű bevonat fejlesztésére, amely annyira lecsökkenti a fénytörést, hogy a felület lényegesen több fényt tud átengedni. A jövőben így nemcsak a lámpák lehetnek energiahatékonyabbak, hanem az újítás szemüveglencséken, ablaküvegeken, fényszórókon vagy napelemeken is alkalmazható lesz.

Az Utca-Szak Kulturális Egyesület 46,5 ezer eurós támogatással szervez nyári akadémiát a közösségi színházért a Borsod megyei Szakácsiban. A tábor a mélyszegénységben élő fiatalokat felkarolva művészeti-szociális programok szervezését szolgálja, nemzetközi tapasztalatcserét alapoz meg maszkmesterek, zenészek, zsonglőrök és színészek részvételével.

A 2014-2020 közötti ciklusban több mint 130 milliárd euró értékű közvetlen uniós forrás nyílik meg mintegy ötszáz pályázatban. Az állami szervek, háttérintézmények, civil szervezetek, alapítványok, cégek és önkormányzatok által elnyerhető támogatások főként a kutatásfejlesztés, az innováció, az oktatás, a közlekedés, a környezetvédelem-klímapolitika és az energetika területein hasznosulhatnak.

A Magyar Fejlesztési Központ a források elnyerését támogató információs, koordinációs és irányító szervezetként 2014 decemberében jött létre.

Kadarka.net/MTI
Read previous post:
Close