full screen background image
Keresés
2021 november 28 - vasárnap
  • :
  • :

Ünnepélyesen erősítette meg testvérvárosi kapcsolatát Szekszárd és Lugos

Ünnepélyesen erősítette meg testvérvárosi kapcsolatát Szekszárd és Lugos

2018.11.12. Ünnepi közgyűlésen erősítette meg 25 éves testvérvárosi kapcsolatát szombat este Szekszárd és az erdélyi Lugos város önkormányzata.

A városháza dísztermében megtartott ünnepi közgyűlésen Ács Rezső polgármester felidézte az 1993 május végén megkötött testvérvárosi szerződés előzményeit, azt hogy miként talált egymásra Szekszárd és Lugos. A városvezető beszédében ugyancsak szólt a két település közötti legfontosabb eseményekről.

Lugoson augusztusban ünnepelték meg a két város között fennálló testvérvárosi kapcsolatot.

A Romániából érkezett küldöttséget vezető Francis Boldea, Lugos polgármestere többek között arról beszélt, hogy nagy megtiszteltetés, hogy az ötvenezer lugosi lakos nevében üdvözölheti a szekszárdiakat. Hozzátette, a város lakosainak jelenleg mintegy 10 százaléka magyar, de minden helybeli tud legalább egy kicsit magyarul. Megköszönve a szekszárdi önkormányzat Lugos felé irányuló támogatását azt is elmondta, hogy a város kapcsolatai közül a Szekszárddal való testvérvárosi kapcsolat a „legszebb”.

Francis Boldea a beszédét követően emlékérmet adott át Ács Rezsőnek.

A közgyűlésen, melyen a szintén erdélyi Facsád delegációját is köszöntötte az önkormányzat, Ács Rezső és Francis Boldea polgármester ünnepélyesen aláírta a két település testvérvárosi kapcsolatát megerősítő dokumentumot. Az ünnepi közgyűlésen közreműködött Keserű Dorka és Deák Júlia, a Liszt Ferenc Zeneiskola két növendéke.

A vezetőképen Ács Rezső (j) és Francis Boldea a  két település testvérvárosi kapcsolatát megerősítő szerződéssel. Fotó: Kadarka.net
Read previous post:
Close