full screen background image
Keresés
2021 június 25 - péntek
  • :
  • :

Ünnepélyesen megnyílt a Szekszárdi Szüreti Napok

Ünnepélyesen megnyílt a Szekszárdi Szüreti Napok

2019.09.13. Hivatalosan is megkezdődött a Szekszárdi Szüreti Napok 2019-es rendezvénysorozata, a vasárnapig tartó programsorozatot Varga Judit igazságügyi miniszter nyitotta meg ünnepélyesen pénteken a Béla király téren.

A tárca vezetője a rendezvény fővédnökeként a Béla király téren mondott köszöntőjében úgy fogalmazott: a szüreti napok méltó megkoronázása annak az egész éves munkának, amelynek célja, hogy a szekszárdi bor a poharakba kerüljön. A szekszárdi kadarka az egyik legősibb magyar borfajta, hungarikum, olyan jegyeket hordoz, amelyek a világ semmilyen más borában nem fedezhetők fel – mondta.

Varga Judit igazságügyi miniszter. Fotó: Kadarka.net

A miniszter szólt arról is, hogy a szekszárdi az egyik legegységesebben működő borvidék; előremutató vállalkozásnak nevezte, hogy a szekszárdi borászok egységes palackkal jelennek meg, közösségben és borvidékben gondolkodnak. Ennek végső célja, hogy a különleges szekszárdi borvidéket egész Európában megismerhessék – emelte ki.

A város főterén összegyűlt közönséget köszöntötte Süli János, a paksi atomerőmű bővítéséért felelős tárca nélküli miniszter, Ács Rezső (Fidesz-KDNP), Szekszárd polgármestere és Bősz Adrián, a borvidék elnöke is.

Fotó: Kadarka.net

Az országzászló előtt Prantner Ferenc szekszárdi borász mutatta be pincészetének 2017-es bikavérét, amelyet idén Szekszárd város borának választottak.

A megnyitón közreműködött a Bartina Néptánc Egyesület, a Tarsoly Zenekar és Zsikó Zsuzsanna népdalénekes.

A már csütörtökön elkezdődött szüreti napok a város legnépszerűbb kulturális, borgasztronómiai rendezvénye. Idén 65 program, népzenei és könnyűzenei koncertek, a borudvarban 35 pincészet várja a közönséget.

A részletes programleírást itt találja – kattintson!

Fotó: Kadarka.net

Kadarka.net/MTI