full screen background image
Keresés
2021 július 30 - péntek
  • :
  • :

Úszás: gyors és megnyugtató megoldás született

Úszás: gyors és megnyugtató megoldás született

2015.10.05. Megnyugtató átmeneti megoldással szolgál a városi uszoda bezárása miatt kialakult helyzetre az a sátor, mellyel a szekszárdi élményfürdő medencéjét fedték be.

A legfontosabb az iskolai úszásoktatás feltételeinek biztosítása volt. Az önkormányzat október közepére ígérte az ezer gyermeket érintő probléma megoldását – kezdte Ács Rezső, Szekszárd polgármestere hétfőn az élményfürdőben tartott sajtótájékoztatón.

A 16×25 méteres medence 20×35 méteres sátorral való befedése jó döntésnek bizonyult, a diákok hamarosan megkezdhetik az úszást. Az óvodásokat és a vidéki diákokat is tudják fogadni – mondta a városvezető. Hozzátette, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) vezetőjével, Gerzsei Péterrel való egyeztetés után úgy döntöttek, hogy október 19-én érkeznek először tanulók ide úszásoktatásra.

Zöld filcszőnyeg, szép növények, asztalok és székek – otthonosan fest a sátor

Gerzsei Péter, a KLIK igazgatója arra hívta fel a figyelmet, ha nem rendeződött volna ilyen hamar a helyzet, nem tudja hogyan tudtak volna megfelelni a kötelező úszásoktatás által támasztott követelményeknek az intézmények, tanulók. A kiesett másfél hónapot azonban még be tudják pótolni a diákok – mondta.

A sátor nemcsak az iskolások, hanem a versenysportolók és a lakosság előtt is nyitva áll. A szekszárdiak minden nap 7:30 és 17:00 óra között használhatják úszásra a medencét. Este 5 óra után a versenysportolóké a medence – tájékoztatott Csillag Balázs, Szekszárdi Sportközpont Nkft. vezetője. Emlékeztetett: a PTE-IGYK épületében található medence reggel minden nap 6 óra és 7:45 között, valamint kedden és csütörtökön 17:00 óra és 19.00 között áll a lakosság rendelkezésére.

A sátrat a tervek szerint május közepén bontják majd le, két sávot azonban a nyáron is fenntartanak az úszók részére.

Csillag Balázs elmondta, a medencében nyolc sávot alakítanak ki az úszók részére. Megjegyezte az uszodában hat volt. A dupla falú sátor fűtését négy elektromos hőlégbefúvóval biztosítják. A sátoron belül három, a célnak megfelelő kialakítású konténer kapott helyet, ezekben öltözhetnek át a vendégek.

A héten elkészül a fogadósátor, itt kerülnek majd le a cipők és a kabátok. A látogatók ezen áthaladva juthatnak be a másik sátorba, melyet hamarosan összekötnek a csúszda alatti épülettel, ahol a vizesblokk található. A látogatók a Sport utcából juthatnak be az élményfürdő területére. Csillag Balázs elmondta, a jegyárakat most alakítják ki, de biztosan nem leszdrágább, mint az uszodai lenne.

A szekszárdi uszoda szerkezete ugyanazzal az eljárással épült, mint a 2005-ben leszakadt pécsi uszodáé.

Mint azt szeptember 24-én megírtuk, a nyári karbantartás folyamán derült fény a szekszárdi uszoda szerkezeti hibáira. A statikus szakvéleménye alapján az épületet nem nyitották meg a látogatók előtt. A szerkezeti hibákat tovább kell vizsgálni, de valószínű, hogy az épület soha többé nem fog uszodaként működni. Helyette új uszoda épülhet az élményfürdő területén, ám a legjobb esetben is csak tavasszal kezdődhet a munka.

Az uszoda bezárásáról szóló cikkünket itt találja – kattintson!

A vezetőképen Csillag Balázs, (balról) Ács Rezső, és Gerzsei Péter Fotó: Kiss Albert
Read previous post:
Close