full screen background image
Keresés
2021 június 13 - vasárnap
  • :
  • :

Üvegbe zárt szeretet: finomságokat kapnak a rászorulók

Üvegbe zárt szeretet: finomságokat kapnak a rászorulók

2016.12.13. Igazi házi készítésű finomságokat kapnak a rászorulók karácsonyra a Tolna Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház (TMCSÖH) üvegbe zárt szeretet elnevezésű akciójának köszönhetően.

A gyűjtőakcióban az idén is házi készítésű ételeket várt a TMCSÖH. A gyűjtésben a 2-es számú óvoda, a Szent József Katolikus Iskola, a Dienes Valéria Általános Iskola, a Babits Mihály Általános Iskola, a Gyakorló iskola és a Baka István Általános Iskola segítette őket. Az adományozók a TMCSÖH irodája mellett ugyanis az óvodában és az iskolákban gyűjtötték az adományt két héten át.

Berki Ágnes, a TMCSÖH vezetője elmondta, sikeres volt az akció, összesen 158 üveg lekvár, befőtt, szörp és savanyúság érkezett 100-120 adományozótól. A legtöbb felajánlott házi készítésű étel lekvár és befőtt volt. A finomságokat a TMCSÖH a Szent Erzsébet Karitász szekszárdi csoportján keresztül juttatja el a rászorulókhoz. A Karitásznál ugyanis pontosan tudják, hogy kik azok, akik a leginkább rászorulnak a segítségre – tudatta az iroda vezetője.

Pogányné Korossy Csilla, a Szent Erzsébet Karitász szekszárdi csoportjának tagja arról tájékoztatott, hogy a szervezet minden esetben jövedelemigazolás alapján nyújt adományt, hogy azok kapjanak segítséget, akik arra valóban a leginkább rászorulnak. Minden rászoruló család egy üveg befőttet kap majd, így mintegy 150 embert tudnak segíteni a TMCSÖH által gyűjtött finomságokkal. Ezt kiegészítik egy alapvető élelmiszereket tartalmazó csomaggal és a város felajánlásának köszönhetően egy-egy ezer forintos Erzsébet ajándékutalvánnyal.

A Karitász munkatársa elmondta, regisztrált ügyfeleik száma mintegy 1500, rendszeresen pedig mintegy 300-400-an fordulnak segítségért a szervezethez.

A képen: Pogányné Korossy Csilla, a Karitász tagja (b), tőle jobbra Berki Ágnes a TMCSÖH vezetője és Szatmár Szabolcs programasszisztens az adományokkal. Fotó: Kadarka.net
Read previous post:
Close