full screen background image
Keresés
2018 december 10 - hétfő
  • :
  • :
Szekszárdi Információs portál

Üzenetet rejtettek el az utókornak a polgármesteri hivatalban Szekszárdon

Üzenetet rejtettek el az utókornak a polgármesteri hivatalban Szekszárdon

2017.04.27. Ma még csak egy papíros, de amikor majd utókor rálel, nyomban történelmi kordokumentummá válik az az üzenet, melyet a város vezetése rejtett csütörtök reggel a polgármesteri hivatal nagytermének parkettája alá.

2018hirdetés

Amikor megkezdték a terem felújítását és felszedték a régi parkettát, a munkások egy az utókornak szóló üzenetet találtak. Az 1908. július 7-én keltezett, cirkalmas betűkkel írt levél nagy része hiányzik. Annyi azonban kiderül belőle, hogy a nagyterem akkor végrehajtott parkettázásakor, annak alkalmából helyezte el az akkori városvezető, dr. Szentkirályi Mihály és a munkát végző mester – mondta el Ács Rezső, Szekszárd polgármestere.

A közel 110 éves üzenet, mely a parketta felszedésekor került elő. Fotó: Kadarka.net

A levél és ez elődök által végzett munka magas minősége azt is jelzi, hogy egy-egy felújítás alkalmával hosszú távon kell gondolkodni. Az önkormányzat a mostani nagyfelújításkor is hasonló gondolatokat fogalmazott meg, mint a régi városvezetés – tudatta Ács Rezső.

– Nem magunknak, hanem a mindenkori szekszárdiaknak és a városvezetésnek készül az épület. A kivitelezéskor éppen ezért arra törekszünk, hogy hosszú évekig ne kelljen majd ismét hozzányúlni az épülethez. Ezen gondolatmenet mentén helyezzük el a levelet – hangsúlyozta.

Azok, akik majd megtalálják az üzenetet, láthatják, hogy kik, milyen célból és milyen munkát végeztek. A levél arról is említést tesz, hogy a felújítást egy tűzeset hátráltatta. Az üzenet egyszer majd minden bizonnyal történelmi kordokumentummá válik – fogalmazott a polgármester.

A papírt Ács Rezső városvezető, Molnár Kata jegyző és Zsobrák Róbert, a kivitelező Ács-Állványozó Kft. vezetője látta el kézjegyével, majd a tartósság jegyében le is laminálták a lapot. Az üzenetet ezt követően a polgármester helyezte el.

Zsobrák Róbert elmondta, hamarosan visszaáll a tűz előtti állapot. Mint tudatta, 2-3 héten belül meg lehet kezdeni a visszapakolást a helyiségekbe és várhatóan 1-1,5 hónap múlva tudják az önkormányzat rendelkezésére bocsátani az épületet.

Ács Rezső zárásként elmondta, a padlózatot több helyen is lecserélik az épületben és akadálymentesítést is végeznek. Az önkormányzat előreláthatólag a nyár végén költözhet vissza a Béla király téri hivatali épületbe.

A képen Ács Rezső helezi el a dokumentumot. Fotó: Kadarka.net


ElőzőÜzenet az utókornak KövetkezőÁtadták az „Év rendőre” elismerő címeket Szekszárdon