full screen background image
Keresés
2021 január 21 - csütörtök
  • :
  • :

Uzsorást vettek őrizetbe a dombóvári rendőrök

Uzsorást vettek őrizetbe a dombóvári rendőrök

2017.11.17. A rendőrök őrizetbe vettek egy 44 éves kaposvári férfit, aki uzsora-bűncselekmény elkövetésével gyanúsítanak.

Egy dalmand-alsóleperdi nő tett feljelentést a rendőrségen, mert családjával uzsora-bűncselekmény áldozatává vált. Az asszony 2008. nyarán 200 ezer forint készpénzt kért kölcsön egy 44 éves kaposvári férfitól, akivel megállapodtak abban, hogy később az összeg háromszorosát fizeti vissza. A nő a kölcsönt anyagi helyzete miatt nem tudta visszaadni a megállapodásban foglaltak szerint, ezért a férfi havi részletek megfizetésére kötelezte.

A férfi 2017. novemberéig minden hónapban 25- és 100 ezer forint közötti összegek megfizetésére kötelezte a nőt, így kilenc év alatt összesen közel 5 millió forintot vett át tőle, amivel a nőt és családját súlyos nélkülözésnek tette ki. A kaposvári férfi többször is fenyegetésekkel érte el, hogy az asszony fizessen, valamint így akadályozta meg azt is, hogy a nő feljelentést tegyen. Amikor a sértett nem tudott pénzt adni, a férfi tűzifát, haszonállatot és más javakat is elfogadott tőle.

A dombóvári nyomozók az elkövetőt elfogták, őrizetbe vették, majd uzsora-bűncselekmény bűntett elkövetésének gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Az ügyben a Dombóvári Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le a további eljárást.

* A kép illusztráció
Read previous post:
Close