full screen background image
Keresés
2020 október 19 - hétfő
  • :
  • :

V4 csúcstalálkozó Szekszárdon: katonai tiszteletadással fogadták az államfőket

V4 csúcstalálkozó Szekszárdon: katonai tiszteletadással fogadták az államfőket

2017.10.13. Megkezdődött a Visegrádi négyek (V4) államfőinek csúcstalálkozója péntek délelőtt a szekszárdi Vármegyeházán.

Elsőként Áder János magyar köztársasági elnök, majd Miloš Zeman cseh, Andrej Kiska szlovák és Andrzej Duda lengyel államfő  érkezett meg a Béla király térre. Áder János baráti öleléssel üdvözölte a három ország köztársasági államfőjét. A V4-be tartozó országok himnuszainak elhangzása mellett katonai tiszteletadással fogadták az államfőket, akik a Vármegyeháza Dísztermében kezdtek tanácskozásba.

A csúcstalálkozó résztvevői a biztonságpolitikával, a körforgásos gazdasággal és az információs technológiával kapcsolatos együttműködési lehetőségekről tárgyalnak. Az államfők pénteken kettő, szombaton egy megbeszélést tartanak Szekszárdon. A cseh, a szlovák és a lengyel államfő Áder János, Magyarország köztársasági elnöke meghívására érkezett hazánkba.

A csúcstalálkozó az államfőknek kijáró rendkívüli biztonsági intézkedések mellett zajlik. Mint azt megírtuk, a találkozó kapcsán forgalomkorlátozást rendelt el a rendőrség több utcára október 12. és október 14. között a város területén. Erről itt olvashat bővebben – kattintson!

Fotó: Kadarka.net
Read previous post:
Close