full screen background image
Keresés
2022 január 17 - hétfő
  • :
  • :

Vádemelést javasolnak a dunaföldvári gyilkosság ügyében

Vádemelést javasolnak a dunaföldvári gyilkosság ügyében

2016.10.28. A rendőrség vádemelési javaslattal zárta a nyomozást a dunaföldvári emberölés ügyében.

Mint azt a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság (TMRFK) közölte, a dunaújvárosi G. A. 2013. május 1-én a hajnali órákban bántalmazott egy 42 éves férfit dunaföldvári otthonában, aki ennek következtében életét vesztette. Az elkövető két társa, Sz. J. valamint G. R. segítségével az áldozat holttestét Dunaújvárosba szállította, ahol egy lakóház pincéjében elrejtették.

A dunaföldvári férfi eltűnésével kapcsolatosan 2013-ban a rendőrség közigazgatási eljárást indított. A rendőrök az eljárás eredményeként az eltűnt férfi holttestét 2016. február 14-én a dunaújvárosi ház pincéjében megtalálták. Az elkövetők a holttestet a pince hátsó részén lebetonozták és elfalazták.

A nyomozók az eljárás adatai alapján őrizetbe vettek, majd gyanúsítottként hallgattak ki három dunaújvárosi férfit. A bíróság mindhárom gyanúsítottat előzetes letartóztatásba helyezte.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztály munkatársai a nyomozást befejezték, az ügy iratait 2016. október 26-án G. A. vonatkozásában emberölés bűntett, kifosztás bűntett, magánlaksértés bűntett, Sz. J. vonatkozásában bűnpártolás bűntett, orgazdaság vétség, G. R. vonatkozásában bűnpártolás bűntett megállapításával vádemelési javaslattal a Tolna Megyei Főügyészségnek átadták.

Mint azt korábban már megírtuk, az eljárás egyik gyanúsítottja egy volt dunaújvárosi önkormányzati képviselő.

A képek az ügyben megtartott dunaújvárosi házkutatáson készültek. Fotó: TMRFK
Read previous post:
Close