full screen background image
Keresés
2020 szeptember 18 - péntek
  • :
  • :

Valódi gourmet fesztivál lesz a szekszárdi Márton-nap

Valódi gourmet fesztivál lesz a szekszárdi Márton-nap

2015.11.11. Gourmet fogásokkal, ó- és újborokkal, színes programokkal, illetve fűtött sátorral várják a vendégeket a szekszárdi Márton-napi vigasságra pénteken és szombaton, a Béla király téren.

A tavalyi nagy sikerű rendezvény után az önkormányzat és a Visit Szekszárd idén is megrendezi a Márton-napi vigasságot. A Béla király téren 500 négyzetméteres fűtött sátor várja az ínyenc falatok, remek szekszárdi borok, helyi termékek, kézműves programok és a zene kedvelőit.

A Márton-nap valódi gourmet-fesztiválnak ígérkezik, különleges kávékat és öt ízig-vérig szekszárdi étterem ínyencségeit lehet megkóstolni. Mindegyik étterem különböző előétellel, főétellel, desszerttel és morzsapartira valóval készül. Így az összesen húsz fajta finomság közül választhatnak a vendégek. Természetesen ezek mindegyike valódi Márton-napi fogás – mondta el a Kadarka.net-nek Berlinger Attila, a Szekszárdi Turisztikai Non-Profit Kft. ügyvezetője.

A borokról a Pósta Borház, a Tringa Borpince, valamint Németh János Pincészete, illetve a Sárosdi-, a Schieber-, és a Vesztergombi Pincészet gondoskodik. A borászatok képviselői személyesen fogják kínálni a finom szekszárdit. A Márton-napon emellett helyi termelők különféle házi készítésű portékáiból, köztük édességekből, sajtokból, vagy éppen húskészítményekből lehet választani.

A programok terén is sokszínű kínálat várja az idősebbeket és fiatalabbakat – tudtuk meg Berlinger Attilától. Pénteken délután öt órától a Garay Általános Iskola diákjai adják elő a Ludas Matyit, majd ez után Ács Rezső, Szekszárd polgármestere hivatalosan is megnyitja a rendezvényt, majd fellép a Muslincák Férfikórus.  Ezt követően fellép a Szekszárdi Gitárkvartett és a blues-os, rockos zenéket játszó Collection, a sort pedig éjfélig tartó „lounge zene” zárja. Szombat délelőttől késő délutánig arcfestéssel és kézműves foglalkozással, illetve valódi retro pedálos autókkal várják a kisgyermekes családokat. Fellép még a Beatles számokat játszó The Black Birds és a Szekszárd All Stars, a szombati programot funky parti zárja, mely hanali két óráig tart.

A kép a tavalyi Márton-napi rendezvényen készült. Fotó: Kiss Albert

A részletes programleírást itt találja – kattintson!

További információ a Visitszekszard.hu-n, vagy az esemény Facebook oldalán – kattintson!
Read previous post:
Close