full screen background image
Keresés
2020 január 26 - vasárnap
  • :
  • :

„Valós elkerülő utat” kap Szekszárd

„Valós elkerülő utat” kap Szekszárd

2019.10.10. Végre valós elkerülő út létesül Szekszárdon, a források biztosítottak a beruházáshoz – jelentette be Ács Rezső csütörtök délután sajtótájékoztatón.

A polgármester hozzátette, az út tervezésére a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kiírta a közbeszerzési pályázatot, az építkezés előreláthatólag 2021-ben kezdődhet el.

A három kilométer hosszú 2×1 sávos út a Tolnatej Zrt.nél indul majd és az első ütemben az OBI barkácsáruháznál található körforgalomnál fog kiérni az 56-os számú főútra. Az elkerülő úton egy vasúti felüljáró és egy híd is létesül. Így azoknak, akik csak áthaladni kívánnak Szekszárdon, nem kell a tehermentesítő úton áthajtaniuk a megyeszékhelyen.

Az út megépítésétől az önkormányzat azt reméli, hogy – különösen a reggeli és délutáni csúcsforgalom idején – enyhül a forgalom a városban és csökken a légszennyezettség – tájékoztatott a városvezető.

Az elkerülő útnak hála nagyban csökkenhet a forgalom a tehermentesítő úton és a városban. Fotó: kadarkanet. 

Horváth István, a térség országgyűlési képviselője elmondta, a Keselyűsi úton, a Tolnatej Zrt.-nél található y-kereszteződés helyén körforgalom létesül, az elkerülő út első szakasza pedig a tejipari vállalat és a volt húskombinát között halad majd. Hozzátette, a körforgalmat a kerékpáros közlekedés szempontjait figyelembe véve építik meg, ugyanis azt szeretnék, ha Gemencet is minél könnyebben és biztonságosabban el lehetne érni biciklivel.

Az út révén az M6-os autópályáról letérő teherjárművek is elkerülhetik Szekszárdot, nagyban csökkentve ezzel a teherforgalmat. Megjegyezte, a közelben található a város két ipari parkja, és több már zajló, illetve tervezett beruházás helyszíne, melyeket szintén könnyebb lesz majd megközelíteni.

Mint azt megírtuk, a kormány támogatja Szekszárd terveit – ezt Süli János jelentette ki csütörtök délelőtt a városházán Ács Rezső polgármesterrel megtartott sajtótájékoztatón.A Paksi Atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter szerint a megyeszékhelynek az egészségügy- és az úthálózat fejlesztése, valamint a nevelési-oktatási intézmények felújítása terén megfogalmazott tervei támogathatóak.

A vezetőképen Horváth István országgyűlési képviselő és Ács Rezső polgármester. Fotó: Kadarka.net