full screen background image
Keresés
2021 május 7 - péntek
  • :
  • :

Változékony időjárásra számíthat a hétvégén

Változékony időjárásra számíthat a hétvégén

2018.07.20. A hétvégén is változékony lesz az idő: napsütésre, de záporokra, zivatarokra is számítani lehet. A maximumok jellemzően 30 fok körül alakulnak, de vasárnap többfelé a 25 fokot sem éri el a hőmérséklet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Az OMSZ előrejelzése szerint Szekszárdon és környékén péntek hajnalban 16, napközben 29, szombat hajnalban 18, napközben 30, vasárnap hajnalban 19, napközben 28 fok körül alakul a hőmérséklet. Az előrejelzés alapján pénteken élénk, időnként erős, szombaton és vasárnap mérsékelt lehet a légmozgás. Az égbolt pénteken várhatóan derült, szombaton kissé és közepesen, míg vasárnap erősen felhős, illetve borult lesz. Vasárnap elenyésző mennyiségű hullhat.

Az előrejelzés alapján a jövő hét első felében a hétvégihez hasonlóan alakulnak majd a hőmérsékletek Hétfőn hajnalban 18, napközben 24, kedd hajnalban 18, napközben 28, míg szerda hajnalban 18, napközben 25 fok valószínű Szekszárdon és környékén. Hétfőn mérsékelt és élénk, kedden élénk, szerdán mérsékelt lehet a légmozgás. Az égbolt hétfőn és kedden várhatóan közepesen és erősen, szerdán erősen felhős lesz. Hétfőn mintegy 8, kedden 6, szerdán 2 milliméter csapadék várható.

Országos előrejelzés

Pénteken napos idő várható. A keleti vidékeken fordulhat elő szórványosan zápor, zivatar, néhol esetleg felhőszakadás. A szél a Dunántúlon, valamint zivatarok környezetében lehet erős. A legalacsonyabb hőmérséklet 14-20, a legmagasabb 26-31 között alakul.

Szombaton is jellemzően napos lesz az idő, napközben csak helyenként lehet zápor, egy-egy zivatar. Estefelé viszont a Dunántúlon már több lehet a felhő, és nagyobb számban alakul ki zápor, zivatar. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, szélerősödés csak zivatar környezetében lehet. A leghidegebb órákban 14-19 fok lehet. Napközben 28-32 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap többnyire csak rövid időszakokra süthet ki a nap. Többfelé várható zápor, zivatar. Csak zivatar környezetében erősödhet meg a szél. A minimumhőmérséklet 15-20, a maximumhőmérséklet 23-30 fok között alakul – olvasható az előrejelzésben.

A képen Szekszárd. Fotó: Kadarka.net

Kadarka.net/MTI