full screen background image
Keresés
2021 április 10 - szombat
  • :
  • :

Változik a vonatközlekedés a húsvét és az óraátállítás miatt

Változik a vonatközlekedés a húsvét és az óraátállítás miatt

2016.03.25. Változik a vonatközlekedés a húsvéti ünnepek és az óraátállítás miatt – közölte a MÁV.

Azt írták, hogy vasárnap az ünnepnapi, húsvéthétfőn a vasárnapi, kedden pedig már a munkanapi menetrend szerint közlekednek a vonatok. A vasárnapi óraátállítás csak néhány éjszakai belföldi és nemzetközi szerelvényt érint, ezért nem kell módosítani a menetrendet.

A húsvéti időszakban az elmúlt évek tapasztalatai szerint 200-250 ezer fizető utas választja a vasutat. A legtöbb utazóra a tavaszi szünet utolsó napján, kedden számít a MÁV: ekkor a helybiztosítással közlekedő vonatok átlagos kihasználtsága még a húsvéthétfőinél is magasabb. Hozzátették, hogy az ünnepi utasforgalmi igényekhez igazodva a rendelkezésre álló összes üzemképes járművet forgalomba állítják, a lehetőségekhez képest az InterCity (IC-) vonatokhoz pluszkocsikat is kapcsolnak.

A pénztárak előtti sorbaállás elkerülése érdekében azt javasolják az utasoknak, hogy elővételben váltsák meg a jegyüket, és vegyék igénybe az internetes vásárlási felületet.

A vasárnapi óraátállítás miatt az eredetileg hajnali kettő és három óra között induló belföldi személyszállító vonatokat pedig három órakor indítják – közölték.

Kadarka.net/MTI

* A kép illusztráció