full screen background image
Keresés
2019 december 22 - vasárnap
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

Várakozáson felüli sikert aratott a Városi Retro Majális Szekszárdon

Várakozáson felüli sikert aratott a Városi Retro Majális Szekszárdon

2019.05.02. Benépesült a Prométheusz park és környéke a negyedik alkalommal megtartott Városi Retro Majálison, mely a várakozáson felüli sikert hozott.

Bár a szél időnként a kelleténél jobban feltámadt, az időjárás kegyes volt május elsejét ünneplőkhöz. A kellemes időjárásnak és programoknak hála fiatalabbakkal és idősebbekkel, családokkal telt meg a Városi Retro Majálisnak helyet adó Prométheusz park, illetve a Babits Mihály Kulturális központ melletti sétány. A szervező kulturális központ egész napos programsorozattal, gyermek- és családi műsorokkal, koncertekkel, vidámparkkal, kézműves- és kirakodóvásárral várta a kikapcsolódásra vágyókat.

A programok reggel 9 órakor kezdődtek helyi civil csoportok bemutatkozásával. Bemutatót tartott a Magyar Wing Tsun Egyesület, a Kangaburn és a Kangatraining, valamint az Alisca Taekwondo Klub, a Mozduljunk Együtt Szekszárdért Egyesület Fashion Dance Tánccsoportja, illetve a Fitt Fitness Sportegyesület, az MMS – Szekszárdi Mozgásművészeti Stúdió, az Iberican Táncegyesület és a Tücsök Zenés Színpad. A mozgásra ösztönző programok közepette a kisebbek az Aranyszamár Bábszínház előadásában Pom Pom meséit is láthatták, illetve hallhatták.

Mini kajakozás a szökőkútnál.

Az ezt követően kezdődött – idén 50 éves – Kaláka együttes koncertjén a gyermekek nemcsak hallgatói, hanem résztvevői is lehettek az előadásnak, majd Badár Sándor, a Dumaszínház társulatának tagja nevettette meg a közönséget. A derültséggel töltött percek után a 2014-ben újjászervezett UFO együttes lépett a színpadra. Előadásukban a vendégek újrahangszerelt módon hallhatták az együttes legnagyobb slágereit. A koncertek sora a Roy és Ádám Trió fellépésével folytatódott, majd Dj Náksi Attila produkciójával ért véget este tíz órakor.

A színpadi produkciókkal párhuzamosan a helyi civil szervezetek is várták pavilonjaikban az érdeklődőket, akiknek lehetősége nyílt megismerkedni a szervezetek tevékenységével.

Badár Sándor, a színpadon.

Az Új Nemzedék Központ főleg az ifjabb korosztályt várta foglalkozásokkal, társasjátékokkal, míg a Csigabiga Alapítvány kutyás játszóházat tartott terápiás kutyákkal.
A Babjátszónál különféle játékokkal, a Happy Stars Nyelviskola sátránál arcfestéssel és színezőkkel múlathatták az időt a kisebb gyermekek, míg a nagyobbak műsebeket festhettek a Vöröskereszt sátránál.

A mozgalmasabb tevékenységek kedvelőinek szolgált programmal a Szekszárdi Rossz Csontok Amerikai Focicsapat, mely komplett felszereléssel várta a rendezvényre kilátogatókat. Az érdeklődők nem csak felpróbálhatták a felszerelést, de egy kis bemelegítő foci erejéig megmérethették tudásukat is. A Szekszárdi Kajak – Kenu Sportegyesület közreműködésével pedig a mini kajakozásba kóstolhattak bele a fiatalok a park szökőkútjánál. Főként a felnőttkorúak érdeklődésére számítottak a Magyar Honvédség pavilonjánál, ahol toborzást tartottak és fegyverekkel, katonai járművekkel is találkozhatnak a látogatók.

A Bartina Néptánc Egyesület Palánta és Előképző csoportjának bemutatója.

Nem csak a parkban és közvetlen környezetében, de a kulturális központban is várták a családokat a különféle ringató foglalkozásokra, melyek között interaktív koncert is szerepelt. Ezen túlmenően a Bartina Néptánc Egyesület Palánta és Előképző csoportja is bemutatót tartott.

Zsikó Zoltán, a szervező Babits Mihály Kulturális Központ ügyvezető igazgatója elmondta, várakozáson felüli sikerrel zajlott a Városi Retro Majális. A Prométheusz park szinte egész nap tele volt. A színpadi produkciók közül az UFO együttes koncertje vonzotta a legtöbb látogatót, de sokan vettek részt Badár Sándor és Dj Náksi Attila fellépésén is – osztotta meg az ügyvezető igazgató. Hozzátette, ugyancsak nagy sikerrel zajlottak a ringató foglalkozások és az egyéb gyermekprogramok is.

Fotó: Babits Mihály Kulturális Központ és Kadarka.net


ElőzőSzekszárdon versenyeztek az ország legjobb triálosai KövetkezőEljárást indított a rendőrség a Duna-Dráva Nemzeti Parkban elpusztult állatok miatt


Read previous post:
Eljárást indított a rendőrség a Duna-Dráva Nemzeti Parkban elpusztult állatok miatt

2019.05.02....

Akadálypályát építettek a diákoknak a rendőrök Tolnán

2019.05.02....

Close